Джокович даде успешен старт на мисията си за Голям шлем №18 след трисетов успех над Джумхур

от в 04:32 на 01.09.2020
Марк Хаджижеков
Новак Джокович стартира кампанията си за 18-ти ,,Мейджър" трофей с успех. Световният номер едно надделя в последователни сетове над добрия си приятел Дамир Джумхур след 6:1 6:4 6:3, за да се класира за втория кръг на US Open 2020. Там Ноле ще срещне Кайл Едмънд или Александър Бублик.

През първия сет ,,Джокера" бе почти безпогрешен; сърбинът умело се възползваше от ширината на корта и чрез мощни, но същевременно и прецизни удари, той движеше своя противник по основната линия, като впечатление правеше, че Ноле е излезнал на корта с извънредно агресивен тактически план. Босненецът, от своя страна, трябваше да се задоволява с моментни проблясъци, които от време на време му носеха и спечелена точка, но нищо по-значимо.

Всъщност действителността за Дамир изглеждаше стряскаща, защото само 15-тина минути след началото на срещата резултатът вече сочеше 5:0 в полза на Джокович. В този момент Джумхур съумя да повиши концентрацията си, за да отърве ,,геврека", но не след дълго първият сет вече бе пратен в историята от Новак.

Изображение

През втората част обаче силите бяха значително по-изравнени, а макар че първият поставен отново поведе с ранен пробив, това не бе решаващо този път, тъй като Джумхур реализира моментален рибрейк, за да се завърне в битката за сета.

В допълнение Дамир често въвличаше световния номер едно в продължителни разигравания от дъното на корта, където двамата тенисисти се ангажираха с многобройни тактически надигравания, които не рядко биваха спечелвани от босненския аутсайдер.

https://twitter.com/doublefault28/status/1300593432990298113?s=20

При 3:2 в своя полза Джумхур дори имаше два шанса за реализиране на пробив, но точно в този момент Джокович за пореден път напомни за себе си и невероятния си тенис в най-критичните моменти от двубоите си. В крайна сметка сърбинът дочака спад у своя съперник, за да пробие лесно при 4:4, а впоследствие и да затвори сета.

Сякаш разочарован от нереализираните възможности във втория сет, нивото на босненеца в третия драстично спадна. Той инкасира пробив още в самото му начало, като се оказа жертва на дълбоките удари на Джокович от дъното на корта. Въпреки че пред Джумхур се откри възможност за рибрейк, той не можа да я осъществи, а даже напротив - допусна да бъде пробит още два пъти до края на сета. Реализирайки третия си мач пойнт, Новак Джокович затвори срещата за по-малко от два часа игра на корта.

Image

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович даде успешен старт на мисията си за Голям шлем №18 след трисетов успех над Джумхур Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook