Джокович: Дали съм Супермен? Хирургът ми е истинското MVP и съм го взел заедно с мен

от в 13:49 на 29.06.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович изглежда напълно готов да се бори за титлата на Уимбълдън, въпреки че участието му изглеждаше на практика невъзможно. 24-кратният "мейджър" шампион само преди 3 седмици премина през операция на десния менискус, след което прекрати принудително участието си на Ролан Гарос. Доскорошният световен номер едно обаче направи и невъзможното да пристигне в Лондон, а вчера взе с "отличен" своя първи реален тест, надигравайки Даниил Медведев с категоричното 6:3 6:4 на демонстративното събитие в Хърлингам, като впоследствие Джокович сподели как се чувства в напълно оптимална физическа форма.

"Мога да кажа, че днес наистина се наслаждавах на това да бъда на корта. Благодаря на всички, които дойдоха, за да подкрепят мен и самото събитие. Тенисът без болка е най-добрият вид тенис. Днес бях изправен пред наистина сериозен тест, тъй като се изправих срещу един от най-добрите играчи в света.

През последните няколко дни изиграх редица тренировъчни сетове и наистина исках да взема участие в това събитие, за да видя какво действително е състоянието на коляното ми. Опитвах да се движа възможно най-много и да приклякам максимално ниско заради отскока на топката върху тревата. Мога да кажа, че тестът беше изключително успешен, така че съм много щастлив.

Отборът ми също е много щастлив. Бяха много интензивни три седмици след операцията. Прекарах толкова много часове, правейки рехабилитация, защото исках да си дам шанс да бъда готов за Уимбълдън. Направих абсолютно всичко възможно и ето ме тук. Хирургът ми (Антоан Джеромета) също дойде с мен. Той е истинското MVP и главен виновник за случващото се. С него е Жан-Жорж, който също е страхотен специалист по отношение на тези травми. И двамата са от Франция, а аз съм им невероятно благодарен, защото без тях нищо нямаше да бъде възможно и със сигурност нямаше да мога да играя на Уимбълдън.

Дали съм Супермен? Тейлър Фриц направи същото завръщане, като аз дори имах няколко дни повече от Тейлър за възстановяване. С него се свързах на първо място, когато разбрах, че е минал през нещо сходно, а той беше достатъчно мил да ми сподели своето приключение и ми даде нужните съвети как да се справя с тази контузия. За пръв път имам подобен проблем и се свързах с множество атлети, сред които Линдзи Вон, Стан Вавринка и Златан Ибрахимович, като всеки един от тях беше ми помогна, както можеше.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Дали съм Супермен? Хирургът ми е истинското MVP и съм го взел заедно с мен Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook