Джокович дари 40 000 евро на сръбски град заради коронавируса

от в 10:16 на 02.07.2020
Димитър Беловски

Световният №1 Новак Джокович с поредно дарение в борбата с коронавируса. Сърбинът дари 40 000 евро на сръбски град, който е засегнат от COVID-19.

33-годишншят тенисист, който миналата седмица даде положителен тест за вируса, дари пари на Нови пазар, който в последните дни е засегнат тежко от вируса, предаде Sportklub.

В края на юни градът обяви извънредно положение заради нарастващите случаи там.

В Сърбия в момента се регистрират повече от 200 случая дневно.

Припомняме, че сърбинът получи много критики в последно време, а някои от тях все още продължават заради турнира Adria Tour. Вследствие на демонстративната надпревара трима тенисисти, освен Джокович, дадоха положителни проби за коронавирус – Григор Димитров, Борна Чорич и Виктор Троицки. Горан Иванишевич, Марко Паники (фитнес треньор на Джокович), Крис Гро, шофьор, който е превозвал тенисистите в Задар, журналистката на HRT Мирна Зидарич и петгодишно дете, което е било около тенисистите са само част от случаите на коронавирус, свързани с Adria Tour. Съпругите на Виктор Троицки и на Джокович – Йелена, също дадоха положителни резултати. Физиотерапевтът на Григор, Агис Христов, също е сред заразените.

Впоследствие Джокович се извини, че турнира се е превърнал в огнище на вируса.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович дари 40 000 евро на сръбски град заради коронавируса Димитър Беловски
Теми:  
коронавирус | новак джокович | сърбия

Коментари





Следвайте ни в Facebook