Джокович: Децата ми постоянно се оплакват, че са единствените без смартфони в училището им

от в 13:35 на 15.09.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович може да е една от най-големите звезди в света на спорта, но олимпийският шампион остава все толкова здраво стъпил на земята и няма никакво намерение да изпълнява всяка една прищевка на своите деца. Джокович признава как му е трудно като родител да казва "не" на своите малки ангелчета, но той и неговата съпруга имат своите принципи, които следват във възпитанието на 9-годишния Стефан и 7-годишната Тара.

Очевидно 24-кратният шампион от Големия шлем не е особен привърженик на замяната на игрите навън с тези на компютъра при подрастващото поколение и се опитва възможно най-дълго време да откъсне децата си от дигиталния свят:

"В момента всички деца са на телефоните си и приемат това за даденост. Живеем в дигитална ера, където технологиите стават все по-напреднали, но това за мен пречи до голяма степен на децата да общуват и да се развиват нормално, защото стоят само пред екрана.

В детството ми нямаше социални мрежи и постоянно играех навън с връстниците си. Моята първа треньорка Елена Генчич ме научи колко е важно да четеш в тази възраст и разпали интереса ми към класическата музика. Подобни неща са трудни за приемане от съвременното поколение, което рядко се концентрира за по-дълъг период от време и бързо губи интерес.

Аз и жена ми сме против децата ни да имат мобилни телеефони засега. Стефан и Тара постоянно ни се оплакват как всички в тяхното училище вече имат смартфони, но се опитвам да им обясня, че невинаги е добре да следващ този "стаден инстинкт" и всъщност понякога е много по-хубаво да си различен. Уникалността е най-хубавата черта у всеки един човек, защото е неповторима и не бива да се стремиш да копираш някого, а вместо това е далеч по-добре да откриеш твоите собствени силни страни" - споделя най-успешният тенисист за всички време пред Blic Online.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Децата ми постоянно се оплакват, че са единствените без смартфони в училището им Калоян Соколов
Теми:  
интервюта | любопитно | новак джокович | стефан джокович | тара джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook