Джокович: Идвам в Лондон за трофея, не го искам по-малко от всички други

от в 05:39 на 14.11.2020
Калоян Пламенов

Новак Джокович не крие шампионските си амбиции за титлата от финалния "Мастърс" в Лондон.

Сърбинът се падна в групата с Данил Медведев, Александър Зверев и Диего Шварцман, като в първия си мач от нея ще се изправи срещу аржентинеца.

"Постигнах целта си да завърша годината като първа ракета в света и по този начин влизането в турнира определено ще ме освободи до голяма степен от натиска, но в същото време това не променя целта ми, а именно титлата. Искам да спечеля трофея не по-малко от всички други, именно за това съм и тук", коментира Джокера по време на медийния ден.

"Наистина искам да спечеля всеки един мач и да завърша идната седмица като шампион в турнира. Финалите на ATP са може би най-голямото събитие в нашия спорт. В края на сезона се събират осемте най-добри тенисисти и се разпределят на две групи. Това е едно от най-специалните събития, които имаме в тениса".

"Първият ми противник Шварцман изобщо не е за подценяване. Той досега не е играл на този корт, така че това може да го освободи от всякакво физическо напрежение. Диего се намира в отлична форма и тази година е може би най-добрата в кариерата му. Той заслужава да бъде част от този турнир. Много го уважавам, наистина. Един от най-бързите играчи в тура е и също така доста борбен".

"Зверев и Медведев пък са може би в най-добра форма от всички в турнира. Те играха един срещу друг за титлата в Париж. И двамата са високи, имат мощни сервиси и много други оръжия в играта си. Трябва да играеш много добре, за да победиш някой от тях на закрито". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Идвам в Лондон за трофея, не го искам по-малко от всички други Калоян Пламенов
Теми:  
атр финали | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook