Джокович: Имам в себе си предавка, която включвам и ставам различен играч на Шлемовете

от в 08:36 на 26.08.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович притесни сериозно своите фенове преди два дни, когато не се появи за насрочената си тренировка с Холгер Руне. Бившият номер 4 и приближените на сърбина са го чакали на централния корт на US Open в продължение на близо половин час, но Ноле така и не се е появил, тъй като е изпитал физически дискомфорт. Изглежда обаче в момента всичко е наред с олимпийския шампион и той увери, че е готов да се бори за рекордна 25-та титла в Големия шлем.

"В петък тренирах за около час на външните кортове, след което имах известни физически проблеми и реших да не излизам за второто си занимание, което трябваше да бъде на "Артър Аш". На следващия ден нещата бяха много по-добре и проведох две тренировки с Вавринка - една на външните кортове и една на "Артър Аш", където имаме право да тренираме по един час на ден. Засега всичко е наред и не става дума за нищо сериозно.

Вече не съм в 20-те си години. Не мога да преследвам турнирите, които не са ми абсолютен приоритет. Това в момента са "мейджър" надпреварите, Купа "Дейвис" и Олимпиадата. Тези надпревари ме вдъхновяват да се състезавам, но също така се наслаждавам на тренировъчния процес, докато покачвам формата на тялото и ума си. Турнириът в Ню Йорк е точно едно от тези предизвикателства.

Вероятно щеше да бъде по-добре, ако имах някой мач зад гърба си, но беше трудно да се случи при календара, който имаме през тази година и реших да приоритизирам Игрите в Париж. Пристигнах тук (в Ню Йорк) във вторник, като тренирам всеки един ден и постоянно покачвам равнището си, но трябва да призная, че полетът ми се отрази повече от обикновено. Не знам какво се случва. Сякаш част от мен остана в Европа.

Знам, че когато дойде времето да стартира толкова голям турнир, то имам предавка вътре в себе си, която е напълно различна и веднага мога да превключа на нея. Превръщам се в различен състезател и човек на корта, щом топката започне да се търкаля в подобно състезание. Надявам се първата срещата да премине добре. Това винаги е пожелателно и оттам насетне ще видим" - сподели 24-кратният "мейджър" носител пред Tennis Majors.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Имам в себе си предавка, която включвам и ставам различен играч на Шлемовете Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook