Джокович: Изключително съм притеснен; ще се нуждая от чудо да бъда готов за 1/2-финалите

от в 06:55 на 02.08.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович може и да се завърна от 0:4 гейма и три поредни сетбола във втората част от мача си в 1/4-финалите на Олимпиадата в Париж срещу Стефанос Циципас, но това може да се окаже пирова победа за него. Сърбинът потвърди в интервюто си след мача, че отново е изпитал остра болка в наскоро оперираното коляно и не скри своите опасения, че ще се нуждае от чудо, за да бъде готов за днешния си полуфинален сблъсък с Лоренцо Музети.

"Честно казано съм много притеснен. Не знам какво да кажа. Изпитвах много силна и остра болка, която намаля към края на мача. Дори нямам представа дали съм се подхлъзнал или ударил. Всичко приличаше подозрително много на случилото се в четвъртия кръг на Ролан Гарос, когато съумях да довърша мача си и впоследствие разбрах, че съм контузен. Щастлив съм от победата, но съм много притеснен.

Ще изляза на корта и ще се опитам да играя, ако ще и лекарят да ми каже, че нещата не са наред. Много рядко имаш този шанс да се бориш за спечелването на медал за страната си. и ще дам всичко от себе си през следващите 24 часа, за да се поставя в достатъчно добра позиция, за да се боря за спечелването на медал за Сърбия.

"Какво трябва да стане, за да съм достатъчно добре въстановен ли? Това трябва да стане" - извади своята верижка с кръстче "Джокера" и я целуна, а тепърва предстои да разберем дали това чудо ще бъде по силите на Ноле.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Изключително съм притеснен; ще се нуждая от чудо да бъда готов за 1/2-финалите Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | новак джокович | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook