Джокович измъкна трудна победа на старта на Australian Open

от в 14:29 на 20.01.2020
Димитър Беловски

Новак Джокович се класира за втория кръг на Australian Open, след като отстрани германеца Ян-Ленард Щруф с 7:6(5), 6:2, 2:6, 6:1. Срещата бе доста оспорвана, като Щруф не се даде лесно на световният №2 и успя да му вземе сет.

Сърбинът започна мача добре и стигна до пробив в средата на сета, като успя да пробие германеца за 4:2. Щруф заигра добре и върна пробива при 5:4, а после изравни лесно на 0. Стигна се до тайбрек, в който световният №2 успя да дръпне в началото и го затвори след 7:5 точки, макар да имаше и колебания при сервиса си.

Във вторият сет сърбинът проби за 1:0, а след това и за 5:2, за да затвори частта след 6:2 гейма.

В третият сет, германецът, може би знаейки, че няма какво да губи, заигра по-спокойно и проби на нула за 2:0, след което Джокович мигновено върна пробива и изравни резултата със сервиса си. Щруф отново проби за 4:2, а след това съумя да спечели подаването си. Нов пробив за 37-ят в света германец реши частта и мачът влезе в четвърти сет.

Джокович осъществи пробив още в първият гейм на четвъртата част. Сърбинът проби още веднъж за 4:1, след което с нов пробив за 6:1 спечели мача.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович измъкна трудна победа на старта на Australian Open Димитър Беловски
Теми:  
australian open | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook