Джокович към съдията: Стана известен, добра работа!

от в 17:02 на 02.02.2020
Диана Андреева

Докато феновете на тениса не откъсваха очи от телевизионните екрани по време на двубоя между Новак Джокович и Доминик Тийм, 17-кратният шампион от Големия шлем премина през труден период в мача след като реализира две нарушения във времето за изпълняване на сервис. В разгара на втората част от финала на Australian Open 2020, Новак Джокович сервираше, за да си осигури преднина от 5:4, но двете отсрочки му костваха гейма, а впоследствие и сета.


Джокович, който в крайна сметка спечели мача, получи първото предупреждение, докато сервира при 4:4 и 30:15 във втория сет. След като допусна двойна грешка, Ноле трябваше да отразява два брейкбола. Тъй като сърбинът отново надхвърли секундите за изпълнение на началния си удар, първият му сервис беше анулиран. Впоследствие Новак сгреши от форхенд и предаде гейма.



След като загуби сервиса си при 5:4, световният номер две направи ироничен жест към съдията на стола. Новак поздрави Деймиън Дюмюас - "Стана известен, добра работа!"


Според правилника на надпреварите от Големия шлем, докосването до съдийския стол може да се счита за „физическо насилие“. За подобно действие е възможно да се наложи глоба до 20 000 долара - „Физическа злоупотреба е неразрешеното докосване на длъжностно лице, противник или зрител.“


https://twitter.com/cvbyllaardt/status/1223916425363853313?s=20

Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович към съдията: Стана известен, добра работа! Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook