Джокович: Може да е арогантно, но всичко освен титла ще е провал за мен на Ролан Гарос

от в 09:41 на 29.05.2024
Калоян Соколов

 Новак Джокович се намира в един от най-слабите си периоди на тенис корта, като от началото на годината не е достигнал до нито един финал. Самият световен номер едно призна как изпитва съмнения в себе си и своята игра, след като отпадна на полуфиналите в Женева от Томаш Махач, но явно е готов бързо да загърби това чувство на несигурност и да се опита отново да покаже своята шампионска аура на Ролан Гарос, където се е прицелил в рекордна 25 титла от Шлема.

"Имам ниски очаквания и големи надежди. Трудно е да говоря по тази тема, защото е много субективна. Сякаш дори изпитвам срам, когато трябва да ви отговоря, защото знам какви действителност са моите очаквания. Всичко различно от тила, би било незадоволителен резултат за мен. Винаги е било така. Може да звучи арогантно на много хора, но мисля, че имам кариера, която е доказателство на моите думи.

Различни неща се случиха през последните месеци, но не желая да влизам в подробности. Надявам се да ме разберете. Просто не искам да отварям кутията на Пандора. Обикновено показвам най-добрия си тенис на състезанията от Големия шлем и винаги съм се стремял да бъда в топ форма за тези турнири, като съм съумявал да го направя през голяма част от кариерата си.

Голямата ми цел беше да достигна пиковото си състояние на Ролан Гарос. Миналата година беше невероята за мен в Париж и се надявам отново да имам страхотен турнир" - сподели Джокович пред медиите в Париж.

Източник: Sky Sports

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Може да е арогантно, но всичко освен титла ще е провал за мен на Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook