Джокович: На мрежата благодарих на Алкарас, че ме остави да спечеля точно този медал

от в 09:31 на 23.08.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович разкри какви са били първите му думи към Карлос Алкарас, след като го победи в битката за златния медал на Олимпиадата в Париж. Вчера двамата топ тенисисти отново се сблъскаха в шоу двубой на двойки с благотворителна цел, като Джокович си партнираше с Джон Макенроу, а Алкарас с Андре Агаси, като отново сърбинът се оказа на печелившата страна.

Впоследствие 24-кратният "мейджър" носител говори пред публиката на "Артър Аш Стейдиъм" за чувството най-после да бъде олимпийски шампион и това как е благодарил на с 16-години по-младия си съперник, че е допуснал това да се случи:

"Чаках за този момент през цялата си кариера. Беше едно невероятно приключение, което беше изпълнено с толкова много изпитания и премеждия. Провалях се толкова много пъти, но не спирах да вярвам, че един ден ще постигна целта си. Всъщност след финала казах на Карлос при поздрава ни на мрежата, че наистина му благодарен как ме остави да спечеля точно този златен медал, защото той вероятно ще стане 3 пъти олимпийски шампион преди да се откаже от тениса. Това беше наистина един хубав жест от негова страна" - пошегува се "Джокера".


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: На мрежата благодарих на Алкарас, че ме остави да спечеля точно този медал Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook