Джокович: Надал не е на познатото ниво, но направих всичко възможно да се чувства неудобно

от в 07:58 на 30.07.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович е перфекционист на тенис корта и рядко можем да го чуем как изразява задоволството си от своето собствено представяне, но точно това се случи през вчерашния ден, след като сърбинът изигра почти безупречен мач и разгроми своя голям съперник Рафаел Надал с 6:1 6:4. Сърбинът призна, че Рафа не е бил на най-високото си ниво, но отчете и собствената си игра като една от причините за трудностите на легендарния испанец.

Чувствам се много облекчен. Всичко изглеждаше, че се случва по най-добрия възможен начин за мен и може би започнах да се чувствам прекалено комфортно на корта, след като поведох с 6:1 4:0. Тогава изиграх много слаб сервис гейм, а нямаш право да даваш шансове на Надал, защото той ще се възползва от тях и ще се завърне. Това важи в пълна степен на този корт, където публиката е изцяло зад него и започна да се намесва. Беше много тежко в този момент, но спечелих много важния гейм при 4:4, когато той сервираше с възможно най-старите топки. Накрая трябваше да сервирам срещу вятъра, но се справих добре с последните си два начални удара. Много доволен от начин, по който играх днес.

"Преди 18 години (тогава се срещат за пръв път в Париж) и двамата не сме си мислели, че ще играем все още тенис през 2024-та и то един срещу друг на Олимпиада. Мисля, че и двамата ще оценим много този мач, който е специален за значението на нашето съперничество и като цяло нашия спорт, защото двубоят ни предизвика много голям интерес и привлече голяма част от цялата аудитория на най-голямото спортно събитие, което е наистина страхотно. Жалко е, че Рафа определено не е на познатото си ниво, но аз направих всичко възможно, за да го накарам да се почувства неудобно на корта" - заяви щастливият победител в интервюто си на корта, който продължава да преследва своя дебютен златен медал от олимпийски игри.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Надал не е на познатото ниво, но направих всичко възможно да се чувства неудобно Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | новак джокович | олимпиада | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook