Джокович: Не мисля, че играх зле

от в 16:53 на 22.11.2020
Димитър Беловски

Вчера Новак Джокович изгуби своя мач от полуфиналите на заключителния турнир на ATP в Лондон. Сърбинът преклони глава пред Доминик Тийм и след 7:5, 6:7(10), 7:6(5) сезонът на световния №1 приключи.

Джокович бе изключително близо до успеха, след като в третия сет в тайбрека поведе с 0:4 и му трябваха само три точки до крайния успех, но Тийм показа невероятен характер и успя да измъкне тайбрека, а с това и да спечели мача. Въпреки пропиляната възможност, Джокович е доволен от начина си на игра и коментира, че австриеца е действал много правилно, за да се измъкне от трудната ситуация.

„Не мисля, че играх зле, но това, което той направи в тайбрека на третия сет беше просто нереално. Всъщност, аз удрях само първи сервис – при 1:4, 2:4, 4:5 и при 4:6, само първи сервиси“, коментира Джокович след двубоя.

„Той просто удряше много силно. Играеше в ъглите, изигра няколко къси слайса. Какво можех да направя? Да, бях много близо до победата. Той просто ме отдалечи от тази възможност. Но той си го заслужи, защото всичко му се получаваше“, каза Ноле.

„Разликата беше в това, че понякога, когато удряш с всичка сила и всяка топка влиза, просто нещата се случват. Когато удряш с всичка сила, понякога топките излизат. Просто е. Както казах, той направи всичко правилно от 0:4 точки. Трябва просто да му кажа „поздравления“. Той игра чудесно“, завърши сърбинът.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Не мисля, че играх зле Димитър Беловски
Теми:  
доминик тийм | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook