Джокович не срещна трудности и срещу Хачанов

от в 20:24 на 27.02.2020
Петър Колев


Световният №1 Новак Джокович не срещна трудности и в мача си срещу Карен Хачанов на 1/4-финалите на турнира от категория ATP 500 в Дубай. Сърбинът се наложи над световния №17 в последователни сетове и по този начин се класира на 1/2-финалите в надпреварата, където ще срещне победителя от мача между Гаел Монфис и Ришар Гаске. Това е 16-та поредна победа за Джокович, който все още няма загуба от началото на сезона и спечели титлата на Australian Open, както и отборното състезание ATP Cup заедно със своя отбор, представящ Сърбия.

Мачът започна равностойно, като до 2:1 гейма в полза на събрина и двамата тенисисти не срещнаха затруднения на сервис. Последва сервис гейм за руснака, в който той стана жертва на перфектно пласираните ретури на Джокович. Той не можа си помогне с вкаран първи сервис и логично допусна пробив на нула - 3:1. Световният №1 осъществи нов пробив за 5:1 и сервираше за спечелване на сета, когато мощните удари на Хачанов започнаха да намират целта.



Спасявайки сетпойнт, 23-годишният руснак реализира втората си възможност за пробив, с което върна единия пробив. Радостта му не продължи дълго, тъй като последва нов отличен гейм на ретур на Джокович, който осъществи третия си брейк за сета и така го затвори от общо третия опит за 6:2.



Хачанов нямаше отговор на прецизния сервис на сърбина и нямаше възможност да бъде конкурентен в неговите сервис геймове. Джокович достигна до точка за пробив още във второто подаване на руснака, но не можа да я реализира. Все пак пробивът не закъсня - много по-инициативният представител на Сърбия осъществи нов пробив на нула за 3:1.

https://twitter.com/atptour/status/1233080831855472643?s=19

Сервирайки за оставане в мача при 5:2, Хачанов отново не успя да се справи с невероятните ретури на Джокович и така намиращият се в невероятна форма сърбин затвори мача след само час и шест минути игра на корта за крайното 6:2 6:2.

https://twitter.com/TennisTV/status/1233083854149345281?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович не срещна трудности и срещу Хачанов Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook