Джокович: Непочтително би било да твърдя, че имам по-добри шансове на US Open в отсъствието на Рафа и Роджър

от в 14:58 на 24.08.2020
Катерина Георгиева
В периода 31 август – 13 септември ще се проведе едно от най-значимите събития в света на тениса – Откритото първенство на САЩ, като в него ще вземе участие лидерът в ранглистата Новак Джокович. Пътят на сърбина към 18-та титла от Мейджър надпревара привидно се улеснява значително, като се има предвид оттеглянето на най-изявените му съперници – Роджър Федерер и Рафаел Надал. Ноле обаче изрази несъгласието си с това твърдение.

В скорошно интервю Джокович сподели какви са очакванията му за US Open 2020 в отсъствието на останалите членове на Голямата тройка. Той призна, че липсата им ще бъде очевидна, но това далеч не дава предпоставки за по-лесен триумф на надпреварата.

„Всеки Голям шлем е възможност за грандиозен успех, но аз не съм единственият състезател. Би било крайно неуважително към останалите играчи да твърдя, че ще късметът ще ми се усмихне без Роджър и Рафа. Тийм, Зверев, Циципас, Медведев, тези момчета са също толкова толкова силни, колкото и нас тримата. Всеки може да спечели, още повече след шестмесечната пауза, тъй като не знаем как ще се чувстваме на корта и с какво темпо ще успеем да навлезем обратно в ритъм."

джокович

Мигът, в който играчите от следващото поколение ще сложат край на господството на Голямата тройка на Мейджър надпреварите, определено наближава. Показателен е финалът на тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия, където Тийм бе много близо да грабне титлата, но загуби от Джокович във вълнуващ петсетов сблъсък. Това определено е показало на сърбина решителността и амбицията на NextGen състезателите, което е и причината за предпазливостта му.

Евентуалната победа в Ню Йорк ще доближи Ноле до осъществяването на най-голямата си цел – рекорд за титли от Големия шлем, като засега е воден единствено от вечните си съперници Надал (19) и Федерер (20).

Днес той ще открие кампанията си на Western and Southern Open срещу №72 в света Рикардас Беранкис. Пълната програма за деня вижте тук.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Непочтително би било да твърдя, че имам по-добри шансове на US Open в отсъствието на Рафа и Роджър Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook