Джокович: Нямаше да рискувам, ако ставаше въпрос за всеки друг турнир; остават още 6 мача

от в 09:36 на 03.07.2024
Калоян Соколов

"Нека го направим! Един мач е вече в историята, остават още 6"! - това написа Новак Джокович в социалните мрежи след победата си в първия кръг на Уимбълдън срещу Вит Коприва. Сърбинът не показа никакви признаци на физически диксомфорт, въпреки че премина през операция на десния менискус преди само 4 седмици и очевидно е дошъл с една-единствена цел, а именно да завоюва осмата си титла на "свещената трева".

"Опитах да се фоксурам върху мача и да не мисля прекалено много за коляното. Направил съм абсолютно всичко възможно с екипа си през тези три седмици и половина, за да си дам шанс да играя. Истината е, че ако ставаше въпрос за друг турнир, то изобщо нямаше да поема този риск и да бързам толкова много с процеса си на възстановяване, но просто обичам Уимбълдън толкова много.

Днес изиграх един наистина много добър мач и съм изключително доволен от движението си по корта. Очевидно през тази година обстоятелства бяха по-различни за мен и не знаех как точно ще се подредят нещата, защото тренировъчните сесии са много по-различни от официалните мачове, така че съм изключително щастлив с нивото си на игра и най-вече с това как се чувствах на корта през днешния ден" - сподели 24-кратният "мейджър" носител по време на интервюто си на корта.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Нямаше да рискувам, ако ставаше въпрос за всеки друг турнир; остават още 6 мача Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook