Джокович: Нямаше нищо позитивно в играта ми, но не спрях да вярвам в успеха

от в 08:01 на 06.07.2022
Калоян Соколов

 Новак Джокович се забърка в сериозни неприятности по време на двубоя си с Яник Синер от четвъртфиналите на Уимбълдън. Сърбинът беше бледо копие на себе си по време на първите два сета и излеждаше, че 20-годишният тенисист има всички шансове да постигне сензационен триумф над шесткратния носител на трофея.. Джокович обаче демонстрира шампионския си характер и постигна пореден знаменит обрат в кариерата си, а впоследствие сподели следното в своята пресконференция:

"Нямаше нищо позитивно в играта ми през първите два сета. В един момент започнах да се съмнявам в ударите си, докато той ставаше все по-уверен и определено имаше психологически превес на корта. Яник не се страхуваше да диктува темпото на игра, а аз бях изключително пасивен. Всичко обаче се промени по време на паузата между втория и третия сет. Тогава отидох до тоалетната, погледнах се в огледалото и си казах някои мотивиращи думи, които ми помогнаха да се върна в мача. Може да ви изглежда фалшиво, само че понякога действително работи за мен и използвах същата стратегия срещу Стефанос Циципас на миналогодишния финал в Париж.

Знаех колко важно ще е началото на третата част и имах щастието веднага да започна с пробив. Оттам насетне придобих увереност, като забелязах как съмненията обземат Синер и движението му по корта се влошава. Предполагам, че бях подпомогнат най-вече от огромния си опит в двубои на такова ниво. Благословен съм да играя професионален тенис през последните 20 години и най-трудните битки са тези с теб самия. Щом успях да се справя с това в хода на сблъсъка, то знаех, че е по-вероятно нещата да се развият благополучно за мен.

През цялото време вярвах, че ще обърна този мач. Правил съм го неведнъж в Големия шлем. Синер нямаше какво да губи преди началото на срещата, но имаше много какво да губи, когато поведе с 2:0 сета и го усетих. Искам да поздравя Яник за страхотната битка и съм убеден, че тепърва ще има множество възможности на най-голямата сцена. Той е много зрял за своята възраст и вече е установен елитен играч. Истината е, че направи много силен турнир и днес не му стигна съвсем малко. Пожелавам му най-доброто до края на годината - завърши топ поставеният.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Нямаше нищо позитивно в играта ми, но не спрях да вярвам в успеха Калоян Соколов
Теми:  
atp | новак джокович | Пресконференции | уимбълдън 2022 | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook