Джокович оцеля в 3-часова епика с Рубльов и оформи балкански финал с Григор в Париж!

от в 20:59 на 04.11.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович ще е съперник на Григор Димитров във финала на Мастърса в Париж. Топ поставеният видимо не изглеждаше в оптимална физическа кондиция по време на мача си срещу Андрей Рубльов и отстъпваше в почти всяко едно по-дълго разиграване, което позволи на руснака да поведе в сетовете.

Световният номер пет дори се приближи на само един гейм от крайната победа, а сърбинът изглеждаше неспособен да се справи с неговата мощ, но изведнъж започна да се движи на максимални обороти и се превърна в добре познатата непробиваема стена. Това позволи на 6-кратния шампион да надделее в тайбрека на втората част, след което психологическото предимство премина трайно от неговата страна на мрежата и той се наложи заслужено с крайното 5:7 7:6(3) 7:5, за да оформи изцяло балкански финал.

Димитров и Джокович са се срещали цели 12 пъти помежду си, като лидерът в световната ранглиста има смазващото предимство от 11:1 победи в преките си сблъсъци с нашата първа ракета. Единственият успех на Григор над 24-кратния "мейджър" носител датира отпреди 10 години, когато го надигра на Мастърса в Мадрид, а през този сезон сърбинът вече на два пъти преодоля съпротивата на родния ни представител.

Въпросните два мача обаче не бяха никак лесни за фаворита, тъй като именно нашият сънародник затрудни най-много Ноле на тазгодишния Аустрелиън Оупън, който беше спечелен с лекота от Джокера, а впоследствие спечели сет срещу него на Мастърса в Рим.

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович оцеля в 3-часова епика с Рубльов и оформи балкански финал с Григор в Париж! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | новак джокович | Обзори | париж мастърс | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook