Джокович отбеляза поредната си трисетова победа и ще спори с Тийм за място на финала на Ролан Гарос!

от в 17:51 на 06.06.2019
В
Новак Джокович демонстрира колебания в първия сет, но от края му до самия финал на мача сърбинът бе същинският доминатор на корта. Ноле се поздрави с победата в четвъртфиналния си сблъсък срещу Александър Зверев в три сета след 7:5 6:2 6:2 за два часа и девет минути игра. По този начин Джокович остава единственият тенисист без загубен сет в надпреварата, като на полуфинал той ще се изправи срещу Доминик Тийм.

Джокович започна мача неуверено, като световният номер едно трябваше да обръща първите си две подавания съответно от 0:30 и 15:40. От другата страна на корта Зверев пък демонстрираше впечатляващо самочувствие, като петият в света видимо играеше с класи по-добре, отколкото досега през този сезон. Саша бе надградил и с оглед на представянето си досега в турнира, като герменацът бе решен да поема рискове в играта си, провеждайки разиграванията значително по-агресивно от това, което той показваше през изминалата седмица.



Световният номер едно пък разчиташе на процентния тенис, като на него често му се налагаше и да се отбранява в дългите размени от дъното на корта. Все пак той също така използваше и къси топки, които накъсваха ритъма на Зверев, а в крайна сметка Ноле скоро поведе с 3:2 гейма, след като отрази нова точка за пробив.

https://twitter.com/Eurosport_UK/status/1136625043008557056

Саша, от своя страна, можеше да се позовава на мощния си начален удар, който не рядко му носеше лесни точки, а така немецът съумяваше и да преплава безпроблемно през сервис геймовете си. Джокович пък спечели за първи път подаването си, без да изостава в точките, по време на ,,Тилдъновия гейм" при 3:3, но в следващия такъв нова порция колебливи неточности го изправи пред поредния брейкбол. Този път Зверев бе стабилен, а Джокович не издържа и след грешка от бекхенд сърбинът предаде гейма си. Германецът обаче впоследствие изигра най-слабото си подаване от началото на частта и предаде инициативата на съперника си по време на разиграванията. Новак не чакаше втора покана и реализира моментален рибрейк, като скоро той си подсигури и поне тайбрек в този сет.



До такъв обаче не се стигна, след като Зверев изостана с 15:40 на сервис, давайки два поредни сетбола на своя опонент след няколко изненадващи неточности. Все пак шампионът от Женева отрази тези възможности, за да се добере до изравняване на точките, но тогава последва нелепа грешка от смач, както и фрапираща двойна грешка, които предадоха откриващата част в полза на сърбина.

https://twitter.com/rolandgarros/status/1136632944569794561

Това видимо успокои Джокович, който на старта на втория сет проби моментално след няколко качествени изпълнения от своя страна, както и нова двойна грешка на Зверев. ,,Джокера" впоследствие спечели и шестия си пореден гейм, повеждайки набързо с 3:0. Ноле започна да контролира изцяло събитията на корта, като той успяваше да печели на пръв поглед съвсем безндадеждни точки, демонстрирайки нечовешки умения от контраатака, но все пак Саша най-накрая успя да прекрати серията на опонента си и да се запише в резултата на втората част.



Оттогава двамата вървяха гейм за гейм до 5:2, когато сърбинът достигна до сетбол, който бе заличен с ас. Впоследствие Зверев се добра и до геймбол, но тогава последваха три поредни двойни грешки, като по този начин германецът безславно предаде втория сет.

https://twitter.com/doublefault28/status/1136632076021768194

В началото на третата част немецът имаше две възможности да поведе с ранен брейк, но тогава отново Джокович демонстрира впечатляваща защита и в крайна сметка измъкна подаването си. Скоро при 3:2 младокът допусна две фрапантни грешки в близост до мрежата при 30:30, по този начин инкасирайки поредния си пробив.

https://twitter.com/doublefault28/status/1136643124690935808

Тогава обаче бе ред на Джокович да допусне рязък спад в концентрацията си и след две дойни грешки на своя страна, както и неуверена изява на мрежата, той допусна две поредни точки за рибрейк. Все пак сърбинът извърши ,,ремонт" в подаването си и успя да поведе с 5:2 гейма, а в последвалия такъв Ноле достигна до два поредни мачбола след няколко агресивни отигравания, като първият бе отразен след ас на петия поставен. Все пак при втория си такъв световният номер едно влезе в разиграване, в което той за сетен път се оказа по-стабилният, като в крайна сметка след нова грешка на Зверев мястото на Джокович на полуфиналите в Париж беше факт!

https://twitter.com/doublefault28/status/1136647077725970433

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович отбеляза поредната си трисетова победа и ще спори с Тийм за място на финала на Ролан Гарос! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook