Джокович отрази три мачбола срещу Монфис и записа 17-та победа от началото на сезона!

от в 19:46 на 28.02.2020
Марк Хаджижеков
Новак Джокович за пореден път в своята изумителна кариера демонстрира, че е нечовек! Сърбинът отрази три поредни мачбола, преди да надделее над страхотно играещия Гаел Монфис, който от своя страна въпреки усилията си записа 17-то поражение от този съперник. Така след 2:6 7:6(8) 6:1 „Джокера” спечели и своя 17-ти мач от началото на годината, като в битка за трофея в Дубай Ноле утре ще премери сили със Стефанос Циципас.

Още от първата точка на срещата Монфис летеше по корта; французинът връщаше всяка топка, като същевременно офанзивата му също работеше на високо ниво. Всичко това сякаш стресна световния номер едно, който често пъти не знаеше какво да прави по време на разиграванията.

https://twitter.com/atptour/status/1233419048123277320?s=20

Това позволи на „ЛаМонф” да стартира с ранен пробив за 3:1, като не след дълго бързоногият французин осъществи още един брейк. Гаел се превръщаше бавно, но сигурно в абсолютния господар на корта, а Джокович сякаш просто не съумяваше да намери отговор на блестящата игра на съперника си.

https://twitter.com/atptour/status/1233425370378055684?s=20

Не след дълго третият поставен поведе в сетовете, като Монфис продължи със сюблимната продукция и през втората част, което му помогна да реализира нов ранен пробив. Джокович изглеждаше крайно обезверен, а пътят на Гаел към първа победа срещу сърбина изглеждаше постлан.

https://twitter.com/TennisTV/status/1233430662859952128?s=20

Изведнъж обаче Ноле напомни за себе си, като световният номер едно започна да държи топката в корта повече, давайки възможност на съперника си да сгреши. Именно това се и случи, а Монфис започна да греши все повече и повече, като поредицата от неточности коства на екстравагантния французин аванса му от пробив.

https://twitter.com/TennisTV/status/1233431820454199297?s=20

Скоро резултатът сочеше 5:4 за „Джокера”, който в този гейм достигна и до общо два сетбола, но Монфис демонстрира завидна психическа устойчивост в тези моменти, преди окончателно да спечели подаването си.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, след като французинът отрази още четири сетбола при 6:5, като в дългия гейм двамата си размениха по няколко минибрейка, но при първата смяна на полетата Монфис водеше с 4:2 точки.



Скоро „ЛаМонф” увеличи преднината си на три точки, което позволи на французина да се добере до три поредни мачбола. В тези моменти обаче Гаел заигра прекалено безразсъдно, а само това и чакаше Джокович, който за пореден път в своята изумителна кариера се отчете с отразени мачболи.



Впоследствие „Джокера” на свой ред достигна до възможност за спечелване на сета и след ужасяваща двойна грешка на Монфис двубоят влезе в трета решителна част.

https://twitter.com/TennisTV/status/1233441166558887936?s=20

В нея логичното се случи и сърбинът този път бе тенисистът, реализирал ранен пробив, при това на нула. Лека-полека енергията от тялото на Монфис започна да се изпарява, което доведе до още един пробив в полза на Джокович, като сърбинът, за разлика от своя съперник, не изпусна инициативата до края на двубоя.

Така доиграването на мача се превърна във фиктивност, а световният номер едно записа поредната впечатляваща победа в своята кариера след спасени мачболи.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович отрази три мачбола срещу Монфис и записа 17-та победа от началото на сезона! Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook