Джокович показа нерви, но измъкна невъзможен втори сет и оформи шоу с шампиона от Монреал!

от в 06:21 на 29.08.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович продължава без загубен сет към третия кръг на US Open. Действащият шампион не се чувстваше никак комфортно в големи периоди от мача си, като не беше в напълно оптимално физическо състояние и същевременно показваше множество нервни изблици на корта.

Сърбинът обаче продължи да се бори с всички сили и измъкна наглед един невъзможен втори сет срещу своя сънародник Ласло Джере, който впоследствие се отказа заради контузия в областта на лакътя - 6:4 6:4 2:0 и отказване на Джере след 2 часа и 12 минути игрово време.

Така Джокович оформи мач в третия кръг със сензационния шампион на Мастърса в Монреал, а именно Алексей Попирин, когото "Джокера" надви в 4 сетови битки през тази година на Аустрелиън Оупън и Уимбълдън.

Още в самото начало се видя, че на фаворита няма да му бъде никак лесно и Джере диктуваше темпото в почти всяко едно разиграване. По-нискоранкираният играч се възползваше от много слабото сервиране на Джокович и имаше точки за пробив в почти всеки гейм на своя опонент, но дори и 44-те пороцента вкарано първо подаване не бяха в състояние да спрат Ноле, чиито 5 двойни грешки не се оказаха фатални и той проби на нула при 5:4 в своя полза, за да спечели откриващия сет.

Във втората част 24-кратният "мейджър" носител продължи да сервира на много ниско ниво и най-после беше наказан от своя съперник, който осъществи брейк за 2:1 в своя полза. Джокович пък изглеждаше много уязвим в тези минути и видимо не се движеше на оптимални обороти, а гневните тиради се завърнаха в негово изпълнение на корта. Непоставеният играч спокойно можеше да удвои преднината си при 4:2 гейма, но не се възползва от шансовете си и това върна обратно самоувереността на "Джокера", който затвори сета със серия от 4 поредни гейма.

Последва медицински таймаут от страна на Джере, на чието лице беше изписана болка и той реше да прекрати своята съпротива, след като загуби подаването си в началото на третата част.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович показа нерви, но измъкна невъзможен втори сет и оформи шоу с шампиона от Монреал! Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook