Джокович: Получих много съобщения и благодарствени писма от по-ниско класираните тенисисти

от в 12:45 на 24.04.2020
Марк Хаджижеков
Световният №1 Новак Джокович каза, че играчите с по-нисък ранг са му благодарили много за инициативата му да им помогне. 32-годишният Джокович наскоро предложи тенисистите от топ 100 да дарят в зависимост от позицията си в ранглистата между 5 000 до 30 000 долара на фонд за помощ на играчите. Събраните пари тогава ще бъдат разпределени на играчите, които са най-засегнати от спирането на Тура.

Novak Djokovic reveals the women who inspire him the most

,,Получих много съобщения и благодарствени писма от тези [по-ниско класирани] тенисисти. Привилегирован съм да имам позицията, която имам. Имали сме много разговори с ATP относно този проблем", каза сърбинът по време на своята Instagram Live сесия с Фабио Фогнини.

https://twitter.com/CristinaNcl/status/1252720350468554752?s=20

ATP преустанови всички турнири в Тура първоначално за шест седмици на 12-ти март. След това обаче ATP удължи спирането до 7-ми юни, преди официално да бъде взето решението да не се играе тенис до 13-ти юли.

2018 Novak Djokovic tennis season - Wikipedia

Откакто Турът е в застой, играчите настояват основните лица в тениса да намерят начин да помогнат на играчите с по-нисък ранг. Джокович, 17-кратен шампион от Големия шлем, пое нещата в свои ръце и излезе с ясен план как да помогне на играчите с по-нисък ранг по време на карантината и пандемията от коронавирус.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Получих много съобщения и благодарствени писма от по-ниско класираните тенисисти Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook