Джокович: Получих оферта да играя за друга държава и тя беше много съблазнителна

от в 11:16 на 19.05.2020
Димитър Беловски

Световният №1 Новак Джокович призна, че са му предлагали да играе за друга държава в началото на кариерата му. В интервю за поредицата „В дълбочината с Греъм Бензингер“, сърбинът каза, че доста си е помислил дали да приеме офертата и да смени флага, под който играе, тъй като офертата е била много „съблазнителна“.

„Справях се много добре в юношеските международни турнири, така че тенис агентите ме забелязаха. Получих оферта да играя за Великобритания. Беше много съблазнителна оферта, защото щеше да реши много проблеми, но все пак не приех,“ каза световният №1.

Ноле говори и за това как е решил да играе тенис.

„Бях на 4 години, когато се влюбих в тениса. Моят баща ми купи ракета и имаше 3 корта пред ресторанта на родителите ми. В моето семейство има спортен ген, така че не беше изненадващо, че започнах да се занимавам със спорт. Но беше странно, че започнах да се занимавам с тенис, тъй като баща ми, чичо ми и леля ми бяха ски състезатели. Родителите ми успяваха много добре да скрият жертвите, които правеха за мен, но имаше и моменти, в които не успяваха. Помня веднъж, когато баща ми извади германска марка (банкнота) от 10 марки и каза, че това е всичко, което имаме. Но по някакъв начин те се справиха, защото родителите ми са страхотен екип,“ каза Ноле.

Сърбинът наскоро даде обширно интервю за поредицата „В дълбочината с Греъм Бензингер“, където каза, че може да играе до 40-те си години. Ноле също изказа мнение, че може да подобри два от най-важните рекорди в тениса – повече титли от Големия Шлем и най-много седмици като №1 в световната ранглиста.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Получих оферта да играя за друга държава и тя беше много съблазнителна Димитър Беловски
Теми:  
новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook