Джокович: Поставих сърцето, душата и всичко друго на линията, за да спечеля златото на 37

от в 19:32 на 04.08.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович изглежда все още не може да осъзнае огромния тенис подвиг, който извърши. 24-кратният "мейджър" носител вече е спечелил всяко едно значимо отличие в света на тениса, след като най-сетне грабна златния олимпийски медал при петото си участие на най-големия спортен международен форум. Впоследствие сърбинът беше изключително емоционален в интервютото си на корта и призна колко много е вложил от себе си, за да стои в момента на най-високото място нс почетната стълбичка на Игрите в Париж.

"Невероятна битка. Беше борба до последно. Помислих си, че мога да спечеля мача,  чак когато последната топка премина покрай него. Това беше единствената ми мисъл в тази насока през целия двубой. Той постоянно се завръщаше и ме принуждаваше да играя най-добрия си тенис. Заслужено и двата сета завършиха след тайбреци. Честно казано не знам какво повече да кажа. Все още съм в шок. Сложих на линията сърцето си, душата си, тялото си, семейството си и всичко останало, за да спечеля олимпийския златен медал на 37-годишна възраст.

Огромна гордост е да играя за Сърбия. Карлос и Рафа обичат да играят за Испания. Анди и Роджър също много държаха да се състезават за Великобритания и Швейцария. Може да видите самите реакции при подобен триумф за страната ти. Съвсем различно е" - коментира развълнуваният шампион на надпреварата в Париж.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Поставих сърцето, душата и всичко друго на линията, за да спечеля златото на 37 Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook