Джокович преодоля Надал в сблъсък №55 между двамата и предизвика решаващ мач на двойки!

от в 13:48 на 12.01.2020
Марк Хаджижеков
Новак Джокович записа 29-тата си победа в сблъсък №55 срещу Рафаел Надал в стил, за да предизвика решаващ мач на двойки между Сърбия и Испания! ,,Джокера" надделя над своя именит съперник с убедителното 6:2 7:6(4) и по този начин остави развръзката във финалния сблъсък на ATP Cup 2020 между двата тима да бъде решена при ,,каретата", където най-вероятно на корта отново ще излязат световните №1 и №2, след като в предходния мач на централния корт в Сидни Роберто Баутиста Агут надделя над Душан Лайович.

Мачът започна с наглед безпроблемен откриващ сервис гейм за Надал, който поведе с 30:0, но изведнъж ударите на Джокович започнаха да летят с внушителна острота, което предизвика няколко грешки от ракетата на Надал. Впоследствие Ноле достигна до общо три възможности за пробив, като при третия брейкбол ,,стомната се счупи" и сърбинът се поздрави с позитивен старт на двубоя.

Изображение

Същевременно началният удар на ,,Джокера" се превърна в неразрешим ребус за Надал, на когото не му бяха оставяни никакви шансове, когато заставаше на ретур. От друга страна, Рафа трябваше да се бори за всяко свое подаване и да разчита на импровизирани комбинации, за да печели точки срещу съперника си.

https://twitter.com/ATPCup/status/1216306346003456000?s=20

При 4:2 обаче дойде поредният тежък момент за световния номер едно, който бе засипан с нова поредица от топовни уинъри и безкомпромисни удари, като Джокович за сетен път достигна до възможност за пробив. Последва непредизвикана грешка от форхенда на Рафа, който предаде изцяло инициативата на опонента си в първия сет, като Джокович за отрицателно време приключи с откриващата част след гейм, в който сърбинът отбеляза и три поредни аса.

Изображение

Испанецът обаче не се предаде и започна втория сет, използвайки множество нетипични за себе си тактически прийоми като сервис-воле. И все пак Джокович продължаваше да засипва противника си с печеливши удари, които винаги държаха ,,Матадора" нащрек.

https://twitter.com/TennisTV/status/1216310747996807168?s=20

Въпреки това Рафа запази самообладание, като усилията му бяха възнаградени, след като Джокович допусна няколко неточности при 3:2 в полза на испанеца. Световният номер две изостана с 0:40 в подавнето си, но именно когато бе изправен до стената, ,,Джокера" за пореден път демонстрира феноменалната си психика и след два уинъра, гарнирани с безответен начален удар, брейкболите бяха отразени.

Изображение

Въпреки това Надал достигна до още два такива, но и при двете възможности Ноле записа директна точка от сервис, преди най-накрая да се пребори за подаването си.

https://twitter.com/atptour/status/1216315356421083142?s=20

Рафа обаче на свой ред отговори с перфектно сервиране, за да поведе отново в този изключително вълнуващ втори сет, който все повече започваше да прилича на олицетворение на този класически сблъсък между двамата титани на спорта.

Изображение

Изведнъж обаче последва тежко подаване за Надал, който изостана с 15:40, но този път бе негов ред да докаже качествата си под напрежение. Левичарят пласира невероятно воле на основната линия, за да заличи първия брейкшанс, и дързък уинър от бекхенд по правата, за да стигне до дюс.

https://twitter.com/doublefault28/status/1216321600854941698?s=20

В крайна сметка след нова порция смели отигравания Рафа успя да измъкне подаването си, за да изпрати послание към своя съперник, че последното нещо, което ще направи днес, е да се предаде.

https://twitter.com/ATPCup/status/1216321089481203712?s=20

В крайна сметка обаче се стигна до тайбрек, в който нито един от двамата тенисисти не отстъпваше и нито един от тенисистите не съумяваше да се откъсне осезаемо напред в резултата. Превъзходен бекхенд уинър по правата на Джокович при 4:4 обаче даде на сърбина фундаментален минипробив, а след поредното дълго разиграване, в което Надал не издържа, световният номер две достигна до два поредни мачбола.

В този момент последва нова грешка на Рафа, като по този начин Джокович записа 29-тия си успех над този съперник, за да изравни резултата между Сърбия и Испания и да предизвика решаващ мач на двойки!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович преодоля Надал в сблъсък №55 между двамата и предизвика решаващ мач на двойки! Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook