Джокович преодоля най-трудния си тест в Париж и е на една победа от битката за медалите!

от в 14:27 на 31.07.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович се класира за четвърти път на 1/4-финалите на олимпийския турнир при общо петото си участие. Сърбинът досега изобщо не беше тестван, като загуби общо шест гейма в мачовете си с Матю Ебдън и Рафаел Надал, но днес Доминик Кьопфер започна много силно и за около час беше напълно равностоен на топ поставения в турнира. Все пак логиката възтържествува и сърбинът надигра изненадата на турнира, въпреки че днес загуби повече геймове, отколкото досега в цялата надпревара - 7:5 6:3 за 1 час и 37 минути игрово време.

По този начин "Джокера" вече е само на една победа от това да влезе в битката за разпределението на медалите в Париж, а той ще трябва да премине през Стефанос Циципас, ако иска да се приближи на две стъпки от бленуваното злато, като по този начин ни предстои да станем свидетели на повторение от финала на Ролан Гарос през 2021-ва, когато бившият номер едно обърна гърка от 0:2 сета и завоюва титлата на същия корт, който е арена на Игрите в Париж.

Мачът започна напълно очаквано и световният номер две проби в самото начало, за да поведе с 3:1. Най-нискоранкираният 1/8-финалитст обаче показа, че неслучайно е заслужил мястото си в този етап от турнира и стоеше отлично в разиграванията срещу легендарния си съперник, печелейки немалка част от тях.

Левичарят се чувстваше по-комфортно с всяка изминала минута на корта, като удряше топката много плоско и мощно. Това му позволи да изравни резултата при 3:3, а Джокович определено беше притиснат сериозно през следващите минути и играта продължи гейм за гейм до 6:5 в полза на фаворита. Тогава сърбинът вкара поредица от дълбоки ретури, докато Кьопфер не издържа на напрежението и предаде сета с неуравновесен бекхенд, който излетя далеч в аут.

Доминацията на ветерана продължи с пълна сила във втората част, където той на бърза ръка се откъсна напред с 3:0, пробивайки с помощта на фамозен ретур уинър. Оттам насетн германецът показа сериозни тенис достойнва и не позволи на 24-кратния "мейджър" носител да увеличи преднината си. Така Джокович получи шанс да сервира за спечелването на мача и макар да загуби първата точка, то оттам насетне беше безупречен и сложи точка на спора с перфектно изпълнено воле, което беше последвано от бурен вик на радост.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович преодоля най-трудния си тест в Париж и е на една победа от битката за медалите! Калоян Соколов
Теми:  
atp | новак джокович | Обзори | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook