Джокович преодоля Шварцман в истински тенис спектакъл и си осигури мечтан финал срещу Надал в Рим!

от в 23:41 на 18.05.2019
В

Новак Джокович победи Диего Шварцман в изключително качествен сблъсък, като в крайна сметка световният номер едно надделя след 6:3 6:7(2) 6:3 за над два часа и половина игра, за да си осигури мечтан от любителите на тениса финал срещу Рафаел Надал в Рим. Това ще е пети финал в италианската столица между двамата титани на този спорт, като Рафа и Ноле са си поделили по два трофея досега.


Джокович и Шварцман започнаха двубоя равностойно, като и двамата преплаваха през сервис геймовете си без особени трудности в началото на срещата. При 4:3 обаче изведнъж Джокович вдигна оборотите, придавайки повече дълбочина на плътните си удари, докато аржентинецът инкасира няколко непредизвикани грешки, които дотогава действително отсъстваха от играта му.

https://twitter.com/InteBNLdItalia/status/1129822857268211714?s=20

Така световният номер едно реализира пробив, който скоро бе затвърден набързо, като по този начин Ноле поведе в сетовете.

Диего все пак напомни за непримиримия си характер и започна да играе дори още по-мотивирано във втората част.

https://twitter.com/TennisTV/status/1129825047999373312?s=20

Двамата тенисисти произвеждаха забележителни разигравания, на края на които един от тях в повечето случаи блесваше с технична къса топка или прецизен минаващ удар.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1129826684235132928?s=20

При 3:2 бе ред на Шварцман да вдигне оборотите, като нисичкият аржентинец поведе с 0:30 на ретур, а скоро и се добра до брейкбол след порция солидни отигравания. Той бе пропилян, но след страхотно стоп воле последва и втори такъв, когато Диего направи безкомпромисен бекхенд уинър по правата, като по този начин той проби именития си съперник.

https://twitter.com/doublefault28/status/1129829915703021569?s=20

Шварцман обаче впоследствие набързо сдаде аванса си от брейк след рязко занижаване на нивото, като след поредица от грешки от неговата ракета Джокович реализира нулев пробив, за да се върне в битката за втория сет.

Последва нов сложен сервис гейм за ,,Джокера”, който отново трябваше да отразява брейкбол, като този път сърбинът блесна с впечатляващо стоп воле, до което Шварцман не достигна. Въпреки това отново последва втори брейкшанс, а ръката на Ноле не издържа и той допусна грешка от форхенд.



Скоро все пак двамата си размениха и четвърти пореден пробив след няколко феноменални разигравания, в които тенисистите сътвориха чудеса от защита, за да се стигне до 5:4. Не след дълго сърбинът спечели за пръв път от доста време и подаването си след ловък втори сервис, за да възстанови паритета в сета.

https://twitter.com/TennisTV/status/1129834325074219009?s=20

В крайна сметка тайбрек трябваше да определи изхода на втората част, а в него, за разлика от сета преди това, двамата бяха стабилни на начален удар през първите пет точки, когато Джокович допусна сериозна грешка от форхенд, давайки аванс от 4:2 на съперника си. След смяната на полетата Шварцман дублира минибрейковете си, а след нови две неточности от ракетата на Ноле аржентинецът се пребори за успеха в дългия гейм, форсирайки трети решителен сет.

https://twitter.com/TennisTV/status/1129839712850460672?s=20

И в третата част Шварцман продължаваше да тормози опонента си с неспасяеми пуснати удари, които Джокович дори не се и опитваше да гони. Все пак изглед за пробиви нямаше в началото на решителната част, като двамата взимаха подаванията си относително лесно.

При 3:2 обаче Ноле достигна до възможност за брейк след няколко нечовешки размени от дъното на корта, които удостоиха публиката с възторг, а в крайна сметка нервите на 24-тия в света не издържаха и той сбърка бекхенд слайс в мрежата, предавайки изцяло инициативата в ръцете на сърбина.

https://twitter.com/TennisTV/status/1129847094334951424?s=20

Шварцман бе пределно мотивиран да се върне в битката за мача, но Джокович се възползва от няколко отработени комбинации, както и от щастливата намеса на основната линия, като в крайна сметка ,,Джокера” се оттегли на стола за почивка с внушителния аванс от 5:2 гейма.

Диего все пак принуди противника си да сервира за успеха в мача, след като спечели гейма си за оставане в срещата безпроблемно, но тогава последваха няколко прибързани грешки от ракетата на аржентинеца, което означаваше, че Джокович печели подаването си, а с това - и този толкова качествен сблъсък!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович преодоля Шварцман в истински тенис спектакъл и си осигури мечтан финал срещу Надал в Рим! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook