Джокович: Притеснен съм и вече не се чувствам фаворит за Ролан Гарос; страдах на корта

от в 00:01 на 25.05.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович така и не може да се доближи до най-добрия си тенис през 2024-та и точно това беше причината да го видим на ATP 250 надпреварата в Женева, където сърбинът целеше да натрупа достатъчно игрова практика и самочувствие пред Ролан Гарос. Плановете му обаче бяха напълно осуетени от световния номер 44 Томаш Махач, който с нищо не показа, че днес изигра дебютния си 1/2-финал на ниво ATP  и в крайна сметка постигна сензационен триумф над Джокера.

Най-притеснителното пък беше физическото състояние на лидера в световната ранглиста, който едвам се държеше на краката си в определени моменти от срещата и изглежда всичко това кара Джокович да бъде много скромен и дори неуверен по отношение на очакванията си за предстоящото "мейджър" състезание във френската столица.

"Разбира се, че съм притеснен. Не играя никак добър тенис през цялата година, ако изключим няколко мача. Вече не виждам себе си като фаворит в Париж и ще гледам на нещата мач за мач. Нямах много хубав минала вечер вече и днес ми беше наистина тежко.

Чувствах се отвратително в първата половина от мача. Не искам да отнемам нищо от Томаш Махач, който напълно заслужи победата си, но не знам какво да мисля за този двубой. Предпочитам да го забравя. Честно казано не знам как въобще спечелих втория сет. Надявах се да изиграя повече от един мач, когато дойдох тук и изиграх цели три. Същевременно обаче ми се искаше и да се чувствам по-добре. Не е приятно да страдаш по този начин на корта. Трудно е да се концентрираш върху тениса, когато имаш толкова много други неща в главата си. Единствено се надявам да бъда в добро здраве и напълно готов за Ролан Гарос" - сподели световният номер едно след отпадането си в швейцарския град.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Притеснен съм и вече не се чувствам фаворит за Ролан Гарос; страдах на корта Калоян Соколов
Теми:  
atp | женева | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook