Джокович: Публиката в Париж е неуважителна и понякога заслужава насрещен отговор

от в 18:23 на 03.06.2023
Калоян Соколов

Парижката публика е сред най-шумните в световния тенис и е склонна напълно умишлено да нарушава тенис етикета, ако е заела твърдо страната на някой от двамата състезатели на корта. Това стана кристално ясно в откриващите дни на тазгодишния Ролан Гарос, като именно зрителите бяха с основна заслуга за обрата на Гаел Монфис над Себастиан Баез от 0:4 гейма в решителния сет, а изключително лошо впечатление правеха освиркванията към аржентинеца, когато той правеше някое хубаво отиграване.

Тейлър Фриц и Марта Костюк пък бяха други две от жертвите на френските фенове, които не ги изпратиха с никак топли чувства от корта, а вчера Новак Джокович също стана обект на неприязън от парижани. Това се случи поради медицинско преъсване, което Ноле взе преди старта на третия сет от двубоя си срщеу Алехандро Давидович Фокина, а самият световен номер три не можеше да повярва на случващото се и вдигна саркастично палец във въздуха, докато освиркванията по негов адрес продължаваха. 

Впоследствие сърбинът говори за отношението на публиката на Ролан Гарос и не пропусна да изкаже разочарованието си от действията на някои зрители:

"Повечето фенове в Париж идват на турнира, за да се насладят на играта или да подкрепят любимия си играч, но има и такива, които просто обичат да освиркват всяко наше действие. Смятам това за много неуважително поведение и не го разбирам, но хората са си платили билет за своето място на корта, което им позволява да правят, каквото си поискат. В 99 процента от времето, то просто бих си замълчал по темата, но понякога има нужда да се говори против това, защото тези хора заслужават подобаващ отговор" - сподели двукратният шампион на последната си пресконференция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Публиката в Париж е неуважителна и понякога заслужава насрещен отговор Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook