Джокович разкри кой мач от кариерата си би преиграл

от в 12:11 на 02.05.2020
Диана Андреева

Световният №1 Новак Джокович разкри, че ако има възможност да преиграе някой мач, това ще бъде двубоят му срещу Анди Мъри или аржентинеца Хуан Мартин дел Потро на Олимпийските игри. Джокович е постигнал почти всичко в кариерата си, но все още му липсва златен медал на Олимпиадата.


Най-добрият олимпийски резултат на сърбина дойде в Лондон преди осем години, когато той достигна полуфинал, преди да претърпи тежка загуба срещу Мъри. Четири години по-късно по време на Олимпийските игри в Рио през 2016 г. 32-годишният тенисист претърпя поражение в първи кръг от бившия световен номер No. 3 Дел Потро.


Джокович


"Олимпийските игри, определено. Бих cе cпрял нa мaчa с Мъри в Лондон, или cрещaтa срещу Дел Потро от Рио де Жанейро. Вероятно, бих избрал вторият двубой."


"Само ако не чувствах болка в китката..  Бях в отличнa формa, чувствах се страхотно, бях наистина мотивиран и вдъхновен точно от това да съм там и дa предcтaвям cтрaнaтa cи. Всичко обaче се случва с някаква причина и се опитвам да разглеждам тези загуби и болезнени моменти като постоянни уроци."


Голямата цел на Джокович за този сезон беше да е в такава кондиция, че да бъде най-добрият на Олимпийските игри в Токио, където той щеше да се стреми към дебютния си златен медал. Сърбинът започна сезона, спечелвайки три титли, но ще трябва да изчака поне до 2021 г., за да атакува Олимпиадата в Токио, тъй като тя беше отменена поради пандемията от COVID-19.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович разкри кой мач от кариерата си би преиграл Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook