Джокович с комфортен успех над Сандгрен

от в 00:13 на 26.08.2020
Марк Хаджижеков
Новак Джокович продължава да мечтае за двоен „Кариерен Златен Мастърс”! Днес световният номер едно постигна безпроблемна победа над представителя над домакините в лицето на Тенис Сандгрен. Сърбинът се поздрави с успеха след крайното 6:2 6:4, за да си гарантира място на 1/4-финалите на турнира.

За разлика от вчерашния си двубой днес шампионът от 2018-та година не изпитваше особени затруднения в областта на врата. Това позволи на Джокович да разгърне целия си потенциал на корта още от самото начало на мача, като световният номер едно набързо дръпна с пробив преднина.

На свой сервис „Джокера” пък беше съвсем непреклонен, като при 4:2 той се поздрави с още един брейк в актива, преди в крайна сметка да добави откриващия сет в торбата си.

https://twitter.com/TennisTV/status/1298352696005668864?s=20

Началото на втория сет претърпя абсолютно идентичен сюжет, след като Ноле дръпна наново с преднина от пробив. Макар че на моменти Сандгрен изглеждаше пределно обезверен, американецът си даде един последен шанс за завръщане в двубоя при 4:3 в полза на Джокович, когато Тенис достигна до цели три поредни възможности за връщане на пробива.

За пореден път обаче сърбинът демонстрира железни нерви под напрежение, което му позволи да измъкне подаването си и да се доближи на гейм от крайния успех в срещата.

https://twitter.com/iZubi_Sara/status/1298365065637306370?s=20

Последва 10-минутен сервис гейм на Сандгрен, който отрази цели пет мачбола, преди да принуди своя съперник да подава за продължаване напред в турнира.

Пропуснатите мачболи обаче не разколебаха опитния сърбин, който след комфортно спечелен сервис гейм си гарантира мястото сред последните осем в W&S Open.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович с комфортен успех над Сандгрен Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook