Джокович се класира за финал, Зверев записа първа победа в Задар

от в 01:32 на 21.06.2020
Анисия Стоева


Новак Джокович продължава победната си серия, след като записа още един успех в Задар. Сърбинът се справи с един от представителите на домакините- Борна Чорич след 4-1, 4-3. Така Джокович вече се е класирал за финала, насрочен за неделя вечерта, след като по-рано днес световният номер едно постигна победа и над Педя Кръстин.


Новак показа тенис на световно ниво, стабилност в разиграванията от дъното на корта и разнообразие в играта на мрежата. Въпреки достойното си представяне, високата успеваемост на сервиса и няколкото фамозни печеливши удара, Чорич не успя да преодолее световния №1 след по-малко от час игра на централния корт в Задар.


джокович


С тези две победи, Новак оглави групата си, в която са още Григор, Борна, Педя и Нино, и се класира за финала в неделя. В група Б обаче Зверев записа първата си победа днес. Германецът спечели двубоя с 4-3, 0-4, 4-3 след час и половина игра на централния корт в Задар срещу втората ракета на Хърватия- Марин Чилич.


джокович


Зверев имаше проблеми с началния си удар като допусна 8 двойни грешки, но това не беше ключово, тъй като разнообразната му игра и агресивната му тактика в третата част се оказаха печелившата стратегия срещу Чилич.

В неговата група водач е младият руски талант- Андрей Рубльов, който по-рано днес записа 2 победи съответно срещу Чилич и Петрович.


джокович





Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович се класира за финал, Зверев записа първа победа в Задар Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook