Джокович се справи със Зверев и класира Крайнович на финала на Adria Tour

от в 18:29 на 14.06.2020
Петър Колев


Новак Джокович и Филип Крайнович спечелиха последните си мачове от груповата фаза на Adria Tour след победи над Александър Зверев и Виктор Троицки. След края на срещите цели трима тенисисти от тази група имаха баланс от две победи и една загуба - това бяха Джокович, Зверев и Крайнович. И тримата тенисисти имат баланс от 5:3 спечелени сета, но напред към финала на мини турнира продължава Филип Крайнович, който има най-висок процент в отношението спечелени/загубени геймове.



Втори в програмата за деня на корта в Белград излязоха представителите на домакините Филип Крайнович и Виктор Троицки. Първият сет не предложи интрига - Крайнович наложи своето темпо, като доминираше в разиграванията, а Троицки допускаше много непредизвикани грешки. Световният №32 реализира два пробива и нямаше проблеми на сервис, с което затвори частта с 4:0.



Вторият сет не започна по-добре за по-опитния сърбин, който инкасира пореден пробив и се оказа в ситуация от 0:2. Това беше моментът, в който Троицки заигра по-добре и започна да печели подаванията си. Последваха няколко равностойни гейма, изхода на които трябваше ставаше ясен "решаващи точки". Сервирайки за мача, Крайнович допусна да бъде пробит и така се достигна до тайбрек. В него Виктор поведе с 3:0 точки, но Филип показа хладнокръвие и обърна гейма за крайното 4:0 4:3(5).



След тях на корта излязоха двамата най-високопоставени тенисисти в групата - Новак Джокович и Алексанъдър Зверев. Домакинът наложи своето темпо в началото на срещата, като реализира два пробива и се възползва от колебливия сервис на противника. Ноле нямаше зятруднения и на сервис, което му помогна да вземе частта с 4:0.

https://twitter.com/doublefault28/status/1272177231754932224?s=19

 

Нивото на сърбина спадна във втората част, в която Зверев се възползва от грешките на сърбина и реализира пробив за 2:1. Германецът подобри нивото си на сервис и нямаше проблеми по време на своите подавания. Втори пробив в неговата сметка му донесе втория сет след 4:1. С това стана ясно, че Новак Джокович отпада от надпреварата.



Третият сет започна изключително равностойно, като до 2:2 и двамата тенисисти нямаха проблеми в своите сервис геймове. Двойна грешка на Зверев и мъничко късмет от мрежата за Джокович донесоха решителния пробив за сърбина. Той затвърди без проблеми, с което затвори мача след час игра на корта - 4:0 1:4 4:2.

Джокович

Така между тримата най-добри тенисисти се получи "въртележка", тъй като вчера Зверев победи Крайнович, а Крайнович нанесе изненадващо поражение на Джокович.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович се справи със Зверев и класира Крайнович на финала на Adria Tour Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook