Джокович: Сега съм на такъв етап в кариерата си, че мога да продължа и без треньор

от в 13:09 на 24.04.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович обяви изненадващо, че се разделя с Горан Иванишевич след 6-годишна съвместно сътрудничество, през което двамата завоюваха 9 титли от Големия шлем и така до голяма степен сърбинът се утвъри като най-успешния играч в историята на тениса. Изглежда обаче професионалните отношения между световния номер едно и Иванишеч са се изчерпали и се стигна до приятелска раздяла, а големият въпрос беше кой ще бъде наследника на бившия шампион от Уимбълдън.

Към момента Ноле е временно наставляван от Ненад Зимонич, който е бил негов капитан за Купа "Дейвис" и на United Cup. Бившият номер едно на двойки дори си е партнирал с Джокера в миналото на корта и двамата са близки приятели приятели, като явно Джокович е решил временно да се довери на един от най-скъпите си хора извън семейството.

Самият 24-кратен "мейджър" носител обаче разкрива, че все още не знае дали Зимонич ще се задържи още дълго в неговия щаб и това зависи от предстоящите турнири на клей. Припомняме ви, че сърбинът достигна до 1/2-финалите в Монте Карло, след което се отказа от участие в Мадрид, но изглежда устремен към скоропостижно и успешно завръщане на корта.

"Това е пробен период. Тепърва ще реша дали ще работим заедно занапред. Засега наистина имаме чудесно време заедно с Ненад и говорим за евентуално продължаване на нашите работни взаимоотношения.

Ще видим какво ще се случи в следващия период от турнири и тогава ще взема крайното си решение. Не е като да смятам, че не ми трябва треньор изобщо. Мисля, че винаги е ценно да имаш качествен отбор около себе си, но същевременно вече съм на такъв етап от моята кариера, че мога да си позволя да нямам треньор и това също е опция.

Засега планирам да играя в Рим. Тази година е доста различна за мен, имайки предвид трудното начало и все още се опитвам да открия най-добрата си игра. Надявам се това да се случи на предстоящия Ролан Гарос" - заяви първата ракета на света.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Сега съм на такъв етап в кариерата си, че мога да продължа и без треньор Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | ненад зимонич | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook