Джокович: Силно се надявам, че Рафа ще се завърне, за да направим една финална битка помежду ни

от в 09:26 на 07.04.2024
Калоян Соколов

 Новак Джокович вече е е в професионалния тенис от две десетилетия насам и се е изправял срещу тенисисти от най-различни поколения, но сърбинът винаги е бил категоричен, че възприема Рафаел Надал за най-големия си съперник. В момента обаче Матадора се намира в тежък момент и трябваше да се оттегли от Мастърса в Монте Карло, а за момента изобщо не е сигурно дали той ще може да се сбогува с тениса, участвайки поне в още един професионалени турнир.

Самият Джокович изрази подкрепата си към своя най-сериозен конкурент през годините, докато говореше пред камерите на Евроспорт и призна, че иска поне още веднъж да премери сили с Рафа:

"В момента не се знае дали ще го видим отново на корта. Като тенис фен, силно се надявам, че той ще съумее да изиграе поне още един турнир преди да прекрати кариерата си. Рафа беше казал, че вероятно тази година ше бъде последната за него в Тура, но участва само в Бризбейн и оттогава не е играл. Всъщност ние пътувахме заедно към САЩ и се видяхме в Индиън Уелс, така че знам как дава всичко от себе си, за да се завърне. Всички знаем че клеят е любимата му настилка и неговата голяма цел е Ролан Гарос. Мога само да се надявам заради цялата тенис общност и Ролан Гарос сам по себе си, че Надал ще може да играе там - коментира Джокера.

24-кратният "мейджър" носител също така говори за перспективата да срещне испанеца за един последен път на финала на Ролан Гарос и беше помолен да отличи най-паметните мачове между двамата:

"Да, би било страхотно да се срещнем в една финална битка преди да се сбогуваме с тениса. Имали сме много запомнящи се срещи, но трябва да отлича тези, в които съм спечелил, защото те са по-запомнящите се за мен. Може би бих посочил онзи финал на Аустрелиън Оупън през 2012-та, когато играхме близо 6 часа. Разбира, се, бих отличил също така дебютния ми успех над него на клей, който дойде в Монте Карло през 2013-та, както и първата ми победа на Ролан Гарос, която беше през 2015-та.

Спирам се на тези три, но съм загубил много повече пъти, отколкото съм печелил срещу него на клей. Мисля, че сме се изправяли над 50 пъти един срещу друг, което е невероятно. Това е съперничеството с най-много мачове в историята на тениса и се гордея, че съм бил част от него. Вероятно обаче и двамата ще го оценим след края на кариерите си, когато ще можем да изпием по мохито на плажа и да си спомним за хубавите времена" - завърши световният номер едно с усмивка пред Ализе Лим.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Силно се надявам, че Рафа ще се завърне, за да направим една финална битка помежду ни Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook