Джокович след трудния успех: Не се чувствах добре и бях бавен; трябваше да има 5-ти сет

от в 09:33 на 05.07.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович изигра много силен откриващ двубой на тазгодишния Уимбълдън и изглеждаше, че 7-кратният шампион е напълно възстановен от операцията на десния си менискус, а самият той заяви как е дошъл за титлата и му остават още 6 мача да постигането на целта. Всичко това превръщаше 24-кратния "мейджър" носител в огромен фаворит преди сблъсъка му с местния любимец Джейкъб Фърнли, който правеше своя дебют в основната схема на турнир от Големия шлем.

22-годишният тенисист обаче показа страхотни качества и беше напът да вкара мача в 5-ти сет, но все пак по-опитният тенисист направи нужното, за да избегне някаква по-сериозна драма в мача си срещу световния номер 277, а впоследствие Джокович сподели как не се е чувствал по оптималния мач във въпросната среща:

"Беше много ветровит ден и условията бяха наистина изключително тежки. Трябва да поздравя Джейкъб, който сервираше отлично. Можех да спечеля с 3:0, но този мач заслужаваше да влезе в пети сет, имайки предвид качеството на неговата игра. Истината е, че не се чувствах особено добре на корта, но не искам да се оправдавам. Всички поздравления отиват за Джейкъб. Движението и скоростта все още не са на нужното ниво. Бях бавен и често закъснявах за някои удобни топки. Можех да играя и да се движа далеч по-добре, но усещам, че нещата ще се подобряват с напредването на турнира" - разкри Ноле по време на интервюто си на корта.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович след трудния успех: Не се чувствах добре и бях бавен; трябваше да има 5-ти сет Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook