Джокович сложи точка на сезона на Григор след равностоен сблъсък

от в 16:52 на 02.11.2019
В
Новак Джокович сложи край на сезона на Григор Димитров след оспорвана битка. Световният номер едно срещна големи затруднения в дългия гейм на първия сет, само че за пореден път демонстрира нечовешката си психическа устойчивост и след крайното 7:6(5) 6:4 сърбинът се класира на финал в зала ,,Берси”.

Мачът започна равностойно, като двамата печелеха уверено подаванията си. Световният номер едно налагаше характерния си безпогрешен стил на игра от дъното на корта, но същевременно българинът успяваше да намира правилните моменти да натисне топката и да предизвика грешка от ракетата на съперника си или да се отчете с печеливш удар.



Джокович дори бе една идея по-колеблив на начален удар, като в две поредни подавания на сърбина Григор достигаше до 15:30 и разиграване. За жалост в тези моменти българинът бе прекалено нерешителен и не посмяваше да тръгне напред към мрежата, като в крайна сметка Ноле не допускаше пробив.

Така се стигна до тайбрек, в който българинът първи инкасира минибрейк, но след умела игра и няколко уинъра на нашето момче се стигна до паритет. Впоследствие Григор дори поведе и с минипробив на свой ред, като при 5:4 последва титанична точка на начален удар на хасковлията, който в крайна смртка допусна фрапантна грешка от драйв воле, с което Джокович изравни резултата.



Последваха две маратонски точки, в които сърбинът демонстрира целия си блясък, а Григор така и не посмя да излезе на мрежата, като завърши и двете точки с грешки от своята ракета, предавайки първия сет.

Във втората част интензитетът у нашето момче спадна, като при 2:2 Джокович се възползва от това по най-добрия начин и след серия от изключително прецизни удари, залепени до линиите, сърбинът си извоюва решителен пробив.

До края на срещата световният номер едно не срещна трудности на начален удар и за жалост след серия от безметежно спечелени подавания Джокович сложи точка на сезон 2019 за Григор.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович сложи точка на сезона на Григор след равностоен сблъсък В

Коментари





Следвайте ни в Facebook