Джокович смята глобата на Томич от 45 000 евро за несправедлива

от в 21:44 на 07.07.2019
В
Новак Джокович смята глобата, наложена над Бърнард Томич от 45 000 евро (56 000 щатски долара) за несправедлива. Световен номер едно и миналогодшишен шампион на Уимбълдън, който е и председател на Съвета на играчите на ATP, смята, че други фактори биха могли да повлияят върху играта, което би трябвало да смекчи вината на Бърнард и обвиненията за това, че той не си е давал достатъчно услилия в мача си с Жо-Вилфрид Цонга не са много правилни.



Самият Ноле заяви: ,,Очевидно трябва да видя поведението му, движението му по корта и колко усилия е вложил. Все пак обаче той заслужава правото си да бъде в този турнир, той е играч от топ 100. Не е хубаво за феновете, както и за другите играчи, които може би биха искали да се борят, за да стигнат до втория кръг, ала не забравяйте, че той играе срещу Цонга, който е голям играч на трева.”

Самият Бърнард представи тези дни своите доводи около ситуацията и начина, по който е загубил срещата и това колко зле се бил чувствал австралиецът по време на мача.

Разбира се, Томич не е единственият, който получи глоба на тазгодишното издание на надпреварата, а сред имената на наказаните попадна и Даниил Медведев, който бе глобен с 5000 лири заради това, че се е държал неспортсменски в мача си с Давид Гофен.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович смята глобата на Томич от 45 000 евро за несправедлива В

Коментари





Следвайте ни в Facebook