Джокович спечели за пети път титлата в Рим след страхотна победа!

от в 20:01 на 21.09.2020
Димитър Беловски

Световният №1 Новак Джокович е големият шампион в Рим! Той спечели титлата от „Мастърс 1 000“ турнира след изключителен обрат в първия сет и победа над Диего Шварцман със 7:5, 6:3.

Така това е пета титла за сърбина от турнира в Рим и общо 36-а от турнирите от „Мастърс 1 000“ сериите! За Шварцман пък това беше първи финал на турнир от „Мастърс 1 000“.

Двубоят бе наистина изключително оспорван и завързан. Първия сет започна с пробив за аржентинеца, а след това постигна и нов пробив за 0:3. Джокович веднага върна единия пробив за 1:3, а след това реализира и нов пробив за 3:3. Последваха няколко гейма, в които и двамата печелеха сервис геймовете си. Джокович обаче показа шампионския си характер и при 6:5 и сервис на Шварцман сърбинът стигна до три поредни точки за пробив, които бяха с цената на сетболи. Аржентинецът успя да неутрлазира двата сетбола, но при третия се пречупи и Джокович успя да спечели сета със 7:5.

Втория сет отново започна с пробив за Шварцман, но Ноле веднага реализира рибрейк. Сърбинът проби в най-подходящия момент - при 5:3, след което Ноле нямаше проблеми да затвори мача, а с това да спечели и титлата.


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Джокович спечели за пети път титлата в Рим след страхотна победа! Димитър Беловски
Теми:  
диего шварцман | мастърс 1000 | новак джокович | рим

Коментари

Следвайте ни в Facebook