Джокович срещна трудности, но се класира за финала в Рим

от в 18:09 на 20.09.2020
Диана Андреева


Световният номер едно Новак Джокович спаси два брейк бола, за да успее да се справи с представителя на Норвегия - Каспър Рууд. Сърбинът за пореден път демонстрира устойчивата си психика, което беше ключово за неговия успех над Рууд - 7:5 6:3. Малко повече от два часа бяха нужни на Ноле, за да достигне до победата, с която си осигури участие във финалната фаза на турнира за десети път в своята кариера.

В началото на първия сет Новак Джокович показа много слабо ниво на игра. Сърбинът правеше много непредизвикани грешки, а късите, с които се опитваше да затрудни опонента си, бяха много несполучливи. Рууд, който правеше почти перфктни отигравания още от стратра на срещата, се възползва максимално от податливостта на Ноле и поведе с пробив аванс още след втория сервис гейм на Джокович.

След като спаси два брей бола при 3:2, Каспър не допусна спад в тениса си и се намираше на крачка от успеха. Сервирайки за първата част, Рууд поведе с 40:15 и всичко изглеждаше загубено за Ноле, но сърбинът отново показа защо е толкова успешен в този спорт - Джокович не позволи на норвжеца изобщо да бъде конкурентен в следващите няколко точки, като така успя да изравни в резултата.

Джокович

Следващия гейм беше много напрегнат - Каспър имаше два брейк бола, но Новак не допусна отново да бъде пробит, изизайки напред в резултата за първи път в срещата след откриващия гейм. Въпреки че не допусна много голям спад в нивото си, Каспър не можеше да смогне на интензивната игра на сърбина, като така допусна пробив, който сложи край на първия сет.

Втората част беше напрегната още от начало, като това си личеше и по поведенито на Джокович - той навлезе в словестни спорове както със съдията на стола, така и с треньора си Мариан Вайда. След като спечели първия гейм на нула, Ноле показа много високо ниво и навакса аванс от 40:15, за да  достигне до брейк поинт, който обаче не успя да спечели и резултатът стана 1:1. Последва трудно подаване на сърбина, в което му се наложи да спаси три точки за пробив, за да може отново да излезне напред в резултата.

След няколко спокойни гейма, норжецеът отново срещна проблеми с началния си удар и така след четири несполучливи точки на Рууд, той допусна брейк на нула, който се оказа и ключов за изхода на срещата. Сервирайки за оставане в мача, Каспър премина през пет дюса, но независимо че успя да измъкне подаването си, вече беше прекалено късно - Ноле затвори мача в своя полза с 6:3.

Джокович

По този начин Ноле сложи край на победоносния път на Рууд, който вчера стана пъвия норвежец, достигнал до 1/2-финалната фаза на турнир от серията Мастърс 1000. От понеделник 21-годишния Каспър ще стане 30-ти в световната ранглиста, като това е най-високата му позиция в АТП класацията до сега.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович срещна трудности, но се класира за финала в Рим Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook