Джокович срещна затруднения срещу мотивирания Хуркач, но се справи с изпитанието в четири сета

от в 20:19 на 05.07.2019
В
Новак Джокович днес бе подложен на сериозно изпитание в лицето на Хуберт Хуркач, като световният номер едно загуби първия си сет в турнира, преди да установи доминацията си в този двубой и да надделее в четири сета след 7:5 6:7(5) 6:1 6:4. На осминафинал на Уимбълдън Ноле ще се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим или Уго Юмбер.

Хуркач започна срещата, видимо без да изпитва напрежение от факта, че се изправя срещу световния номер едно. Младият поляк игра изключително освободено, като стабилния му тенис често носеше не малко проблеми на защитаващия титлата си играч. Именно Джокович бе тенисистът, който по-трудно преминаваше през сервис геймовете си, като сърбинът трябваше да отразява и брейкбол още във второто си подаване за мача. До пробив не се стигна, като впоследствие бе ред на сърбина да се добере до точка за спечелване на гейм на ретур, при това три такива, но отново възможностите не бяха материализирани.



Двамата се движеха гейм за гейм до 5:5, когато полякът допусна две поредни двойни грешки, давайки три последователни скрити сетбола на световния номер едно. Хуркач обаче демонстрира солидна игра и заличи тези шансове, но последва и четвърти такъв, а след изключително качествено и продължително разгираване, в което Джокович надделя, решителният пробив бе реализиран, тъй като последва затвърждаване на брейка от страна на Ноле, който по този начин поведе в отделните части.



Джокович заиграваше все по-добре; сърбинът сведе грешките до минимум, а Хуркач трябваше да се труди много, за да печели точки. Полякът бе изправен пред общо три брейкбола в ,,Тилдъновия гейм", но смела и решителна игра го измъкна от опасностите, като именно той достигна и до два сетбола, водейки с 6:5, но в тези моменти Джокович демонстрира класата си и в крайна сметка вкара сета в тайбрек.



В дългия гейм зрителите станаха свидетели на редица вдъхновяващи изпълнения от страна и на двамата тенисисти, като Хуркач задържа високото си ниво на игра и след няколко феноменални отигравания в близост до мрежата, които оставиха дори световния номер едно безмълвен, той достигна до сетбол, този път на свой сервис. Младокът в този момент вкара атомен начален удар, който опонентът му едва върна, а за поляка остана само да вкара топката в отсрещното поле, за да изравни частите.

https://twitter.com/Wimbledon/status/1147177448586588160

Силите на корта обаче бързо се размениха, след като Ноле достигна до три поредни брейкбола в първия си гейм на ретур за сета и след умело изпълнение от контраатака съринът пое контрол върху събитията в тази част. При пасив от 0:3 полякът се записа в резултата на третия сет, но играта му продължаваше да се разпада и сервирайки при 1:4 той инкасира нов пробив, който не след дълго бе затвърден от Джокович, а по този начин четирикратният шампион в Лондон се доближи на сет от победата в мача.



За нещастие на Хуркач, световният номер едно задържа високото си ниво на игра, добавяйки нов пробив на сметката си при 1:1 в четвъртата част. Джокович продължаваше да затвърждава надмощието си с гейм след гейм, а изглеждаше, че полякът вече не издържа физически на темпото, което Ноле налагаше. Сърбинът дори достигна до възможност за двоен пробив, но все пак Хуркач не позволи подобно изоставане и през този сет.



Това обаче не бе достатъчно за поляка, тъй като Джокович бе солиден по време на сервис геймовете си; сърбинът или печелеше на нула подаванията си, или даваше само една точка на своя опонент. При затварянето на мача при 5:4 ръката на световия номер едно не трепна и след поредния безметежен сервис гейм в своя полза Джокович триумфира в този вълнуващ тенис спектакъл.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович срещна затруднения срещу мотивирания Хуркач, но се справи с изпитанието в четири сета В

Коментари





Следвайте ни в Facebook