Джокович стартира бавно, но довърши Едмънд със стил, за да се класира за третия кръг на US Open 2020!

от в 00:30 на 03.09.2020
Марк Хаджижеков
Новак Джокович изпита известни затруднения в началото на мача си срещу Кайл Едмънд, но в крайна сметка съумя да достигне до успеха в двубоя в четири сета след 6:7(5) 6:3 6:4 6:2. С развитието на двубоя Ноле ставаше все по-добър, което далеч не позволи на Едмънд да разгърне пълния потенцуал на играта си след спечеления първи сет. Така сърбинът се класира за третия кръг на US Open, където той ще се изправи срещу Ян-Ленард Щруф, който надделя над Майкъл Мо след 6:2 6:2 7:5.

През първата част ,,Джокера" видимо не се чувстваше особено комфортно на корта; световният номер едно правеше прибързани действия, които му носеха много загубени точки във важни моменти, а Едмънд се възползваше по най-добрия начин от слабостите на Джокович през откриващия сет, за да се движи близо в резултата до сръбския си опонент.

Същевременно едно от най-вездесъщите оръжия на Ноле, а именно ретурът, отказваше да работи на познатото равнище, като всичко това наложи изиграването на дълъг гейм. В него Джокович изненадващо не беше по-добрият тенисист на корта; Едмънд стоеше значително по-стабилно на основната линия, докато Новак допускаше грешки в израз на прибързаност и липса на следване постоянния си тактически план.

Изображение

Така в крайна сметка се стигна до сетбол в полза на британеца, който в този момент изстреля светкавичен ас, за да се откъсне с преднина в отделните части. За жалост на Едмънд обаче той не съумя да задържи високото си ниво през втория сет, което позволи на трикратния шампион в Ню Йорк да дръпне с преднина от ранен пробив.

Това бе достатъчно за опитния сърбин, за да изравни сетовете, като в третия такъв Джокович навлезе ,,в зоната", за да поведе набързо с 4:1 и два пробива. Макар че Кайл съумя да върне единия брейк пасив, довършването на задачата се оказа съвсем непосилна за него, като британецът впоследствие набързо се оказа изоставащ в отделните части.

https://twitter.com/doublefault28/status/1301264758432321536?s=20

Така бавно, но постепенно, Ноле започна все по-константно да налага волята си в този мач и да дирижира изхода на голяма част от геймовете. И през четвъртия сет ,,Джокера" стартира с аванс от ранен брейк, като ударите на световния номер едно започваха да придобиват все по-голяма острота и дълбочина. Джокович също така започна да засипва съперника си с марковите си печеливши удари от бекхенд по правата, което силно обезверяваше вече и без това намиращия се в ,,нокдаун" Едмънд.

https://twitter.com/usopen/status/1301265638480998400?s=20

Ноле продължаваше да засипва съперника си с невероятни изпълнения, което му донесе нов пробив, а така сърбинът установи тотален контрол върху срещата. Едмънд играеше на границата на възможностите си и въпреки това срещаше огромни затруднения в опитите си да печели разигравания. Все пак британецът съумя да се отчете с втори спечелен гейм в четвъртия сет, но това бе всичко, на което британецът бе способен, а след поредното категорично спечелено подаване Джокович се класира за третия кръг на надпреварата.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович стартира бавно, но довърши Едмънд със стил, за да се класира за третия кръг на US Open 2020! Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook