Джокович: Талантът на Федерер е рядък случай в историята на спорта

от в 08:00 на 21.02.2020
Диана Андреева
Сръбският тенисист Новак Джокович се събуди за поредна седмица като номер едно в света. Зa Ноле товa е 278-ма седмица на почетното място, като му остават само 32 до достигането на историческия рекорд.

Джокович


На първо място в тази класация е Роджър Федерер с общо 310 седмици на върха. В интервю във вторник 17-кратният шампион от Големия шлем - Джокович, изрази възхищението си към швейцареца:


„Изпълненията на Роджър Федерер на неговата възраст заслужават похвала“, заяви Джокович пред медиите в Белград. „Той се наслаждава на играта, а талантът, който притежава, е рядък случай в историята на спорта.“



„В същото време мисля, че все още има големи амбиции, свързани със световната ранглиста на ATP и титлите от Големия шлем. Смятам, че Рафа и аз сме най-голямата му мотивация да реализира целите си.“


Джокович и Федерер са се изправяли един срещу друг общо 50 пъти, като Ноле води с 27 на 23 победи. Мачовете им включват рекордните 17 срещи от Големия шлем - 5 финала и 11 полуфинала. 



Федерер доминира по време на ранните им мачове, но Джокович пое лидерcтвото в преките cблъcъци през 2016-та. За последно те се срещнаха на Australian Open 2020, където Ноле се наложи със 7:6(1) 6:4 6:3. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Талантът на Федерер е рядък случай в историята на спорта Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook