Джокович традиционно премина през Щруф, за да се класира за четвъртия кръг на Flushing Meadows

от в 03:54 на 05.09.2020
Марк Хаджижеков
Новак Джокович постигна поредната си рутинна победа срещу Ян-Ленард Щруф, като днес световният номер едно се наложи над немския си съперник след 6:3 6:3 6:1 за по-малко от два часа, прекарани на корта, за да си издейства място в четвъртия кръг на US Open 2020. Днес Джокович всъщност отбеляза своя трети успех срещу този съперник в рамките на този сезон, след като той стори това в Мелбърн, както и през изминалата седмица на W&S Open. В битка за място на четвъртфиналите Ноле ще се изправи срещу Пабло Кареньо Буста, а след днешната победа балансът на сърбина през 2020-та година вече е 26:0!

Джокович навлезе в мача сравнително бавно, като още в първия си сервис гейм сърбинът отпусна брейкбол на своя противник. Все пак до пробив така и не се стигна, а впоследствие фаворитът започна да доминира изцяло в собствените си подавания.

Изображение

Немският тенисист също се представяше на ниво през първия сет, като 29-тият поставен умело разчиташе на мощния си начален удар, както и на темповите разигравания, които той се опитваше да приключва на мрежата в своя полза, за да се движи близо в резултата до световния номер едно.

,,Джокера" обаче умело издебна своя шанс при 4:3 в своя полза, когато Щруф започна да греши повече, а световният номер едно моментално побърза да накаже опонента си, реализирайки фундаментален за спечелването на откриващата част пробив. Не след дълго първият сет вече бе пратен в историята.

Изображение

Новак побърза да си изгради преимущество рано-рано през втората част, като сърбинът стана автор на няколко великолепни изпълнения, за да реализира нов брейк, а скоро и да се поздрави с пети пореден спечелен гейм.

https://twitter.com/Eurosport_IT/status/1302043424368078848?s=20

Джокович изглеждаше изключително фокусиран; сърнинът бе абсолютно безпощаден и чрез представянето си той даваше множество сигнали на своя съперник, че шансовете за него в този двубой са практически нулеви.

Изображение

Германецът играешена границата на възможностите си, но въпреки това Щруф наистина не бе способен да представлява каквато и да е опасност за Ноле, който при 5:3 спечели поредния гейм на ретур, за да се откъсне с преднина от 2:0 сета.

И през третата част статуквото на корта не се промени, тъй като Джокович продължи да подлага съперника си под напрежение от буквално всяка позиция на корта, като при 2:1 трикратният шампион в Ню Йорк реализира и нулев пробив, за да поеме изцяло контрола върху срещата.

Изображение

Всичко в играта на световния номер едно се получаваше, докато Щруф просто не знаеше как да се противопостави на съперника си. При 4:1 последва нов изключително силен гейм при посрещане от страна на ,,Джокера", който след броени минути се класира за осминафиналите в Ню Йорк!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович традиционно премина през Щруф, за да се класира за четвъртия кръг на Flushing Meadows Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook