Джокович триумфира в Мадрид след двусетова победа над Циципас и изравни Надал по брой титли на ,,Мастърс" турнирите!

от в 21:14 на 12.05.2019
В
Новак Джокович е новият стар шампион в Мадрид! На финала в испанската столица ,,Джокера" се наложи над младия грък Стефанос Циципас в два сета след 6:3 6:4, като по този начин сърбинът спечели 33-тата си титла на турнирите от сериите ,,АТР Мастърс 1000"! Така Ноле се изравнява с Рафаел Надал, който до днес бе рекордьор по този показател.

Мачът започна с лесен сервис гейм за Джокович, който впоследствие съумя и да пробие опонента си след няколко колебливи прояви от страна на гърка. Наистина Циципас изглеждаше по-неуверен в началото на финалния двубой в испанската столица, отколкото в мачовете си отпреди това, а световният номер едно, с опитът, с който разполага, се възползва от ситуацията по най-добрия начин, за да поведе с 3:0 гейма за 12 минути игра.



Позитивното начало на мача пък даде още по-голяма увереност на Ноле, който след няколко маркови печеливши удара от бекхенд и ретур отново подложи противника си под напрежение от посрещане, но този път осмият поставен се пребори за подаването си и благодарение на няколко деликатни къси се разписа в резултата на срещата.

https://twitter.com/doublefault28/status/1127621116510515202

Все пак Джокович не отстъпваше и печелеше своите геймове на начален удар благодарение на прецизни уинъри, за които Стефанос често не бе подготвен, а двамата доминираха от линията за сервис до края на сета, което означаваше, че сърбинът повежда в частите след 6:3.

Двамата започнаха втория сет с две уверени подавания, преди Ноле отново да подложи под натиск опонента си от ретур, достигайки до две поредни точки за пробив, но този път младокът напомни на себе си от вчера, когато отрази огромна част от брейкболите, до които бе достигнал Надал, като в крайна сметка 20-годишният тенисист се пребори за сервис гейма си, за да поведе с 2:1.



Все пак в размените от дъното на корта именно световният номер едно взимаше значително по-често надмощие, като по време на мача Джокович просто изглеждаше по-солидният тенисист от двамата.

https://twitter.com/WeAreTennis/status/1127631988880551936

Циципас обаче бе стабилен на сервис, но това се промени при 4:4, когато след няколко неуверени изпълнения от страна на гърка в близост до мрежата Джокович достигна до два поредни скрити мачбола. Тогава последва и непредизвикана грешка от форхенд на Циципас, което предаде изцяло инициативата в двубоя на ракетата на Ноле.

Когато трябваше да сервира за триумфа в турнира, Джокович пропусна първите си три мачбола, но при четвъртата си такава възможност ,,Джокера" бе непоколебим, с което той спечели 33-тия ,,Мастърс" в своята кариера.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович триумфира в Мадрид след двусетова победа над Циципас и изравни Надал по брой титли на ,,Мастърс" турнирите! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook