Джокович триумфира в Париж за рекорден пети път след комфортна победа над Шаповалов!

от в 17:17 на 03.11.2019
В
Новак Джокович спечели титлата в зала ,,Берси” в Париж за рекорден пети път! Във финалния двубой на последния ,,АТР Мастърс 1000” турнир за десетилетието Ноле се наложи над младия Денис Шаповалов след рутинното 6:3 6:4! Това е и 34-ти трофей от ,,Мастърс” веригата за сърбина, който по този начин се доближава само на един такъв от Рафа Надал, имащ 35 титли от елитната категория. Още повече - благодарение на днешния си успех Джокович се доближава на 640 точки от Надал в годишната ранглиста, което означава, че заключителният турнир за годината в Лондон ще определи кой ще завърши сезон 2019 на върха на световната ранглиста.

Шаповалов стартира мача доста нервно, като в огромното си желание да контролира разиграванията и да бъде агресивен младокът допускаше множество непростими пропуски, от които Джокович нямаше намерението да не се възползва.



Световният номер едно реализира пробив още в първото подаване на съперника си, като Ноле постоянно подлагаше под напрежение втория начален удар на Шаповалов, който често биваше наказван от смъртоносния ретур на сърбина.



Същевременно решенията на Денис изглеждаха все по-припряни в курса на откриващия сет, докато Джокович крачеше уверено напред в резултата, след като спечелваше подаванията си безпроблемно.

Тази тенденция не се променяше и не след дълго ,,Джокера” уверено затвори първата част в своя полза.



Левичарят стартира и следващия сет колебливо, като след няколко фрапантни грешки Шаповалов отпусна възможност за ранен пробив пред именития си съперник, но в този момент ефективният сервис дойде на помощ на канадеца, който в крайна сметка не допусна да изостава с ранен брейк.



Именно в ,,Тилдъновия гейм” обаче дойде ред на нова порция колебливи отигравания на канадеца, който след серия от неточности от дланния си удар предаде подаването си, позволявайки на Джокович да поведе със сет и пробив.

https://twitter.com/TennisTV/status/1191007897980981249?s=20

Изглеждаше, че Джокович ще затвърди за отрицателно време, след като набързо поведе с 30:0 в подаването си, но три нехарактерни грешки от ракетата на световния номер едно доведоха до възможност за рибрейк за левичаря.

Денис обаче не съумя да пласира ретура си в корта, което се оказа и единственият му шанс, защото след още две точки на сметката на сърбина таблото вече сочеше 5:3.

Макар че Шаповалов направи нужното и успешно сервира за оставане в срещата, Джокович впоследствие бе непреклонен и след нов убедителен сервис гейм в своя полза световният номер едно спечели своя 34-ти ,,Мастърс” трофей!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович триумфира в Париж за рекорден пети път след комфортна победа над Шаповалов! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook