Джокович: Вярвам, че мога да спечеля най-много титли от Големия шлем

от в 13:38 на 15.05.2020
Марк Хаджижеков
Световният №1 - Новак Джокович, е уверен, че ще счупи най-ценния рекорд на Роджър Федерер, преди да завърши кариерата си. Сърбинът е твърде силен в момента, за да се усъмни в способностите си да надмине своите велики съперници - Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Джокович вярва, че може да спечели най-много титли от Големия шлем преди да се оттегли. Той също така има за цел да счупи рекорда на Федерер за най-много седмици под номер едно в света.

Novak Djokovic

Настоящият шампион на Australian Open призна, че преследва рекордите на тениса постоянно по време на интервюто си с Греъм Бензинджър. Въпреки това той обясни, че той се мотивира не толкова от тези числа, колкото от своето лично развитие.

„Вярвам, че мога да спечеля най-много шлемове и да счупя рекорда за най-много седмици под номер 1. Това определено са моите ясни цели”, заяви Джокович.

Novak Djokovic and Roger Federer

„Те не са единствените неща, които ме мотивират ежедневно. Това не е устойчиво. Не ме зарежда всеки ден. Това, което ме подхранва всеки ден, е нещо, което е по-свързано с растежа ми на лично ниво“, добави той.

„Не вярвам в лимитите и ограниченията - те са само илюзии на нашето его и на ума ни. Определено ще продължавам дълго да правя това. Но в същото време трябва да поддържам правилните принципи в рутината, за да поддържам здравето и благополучието на тялото, ума и душата си”, добави още Новак.

Novak Djokovic

Сърбинът отново започна да се обръща към духовността, като обясни, че житейското пътуване го е избрало, вместо той да е избрал него. Впоследствие той беше попитан след колко време очаква „да окачи ракетата”.

Той обясни, че всичко трябва да работи в синергия и в хармония със семейството и личния му живот. Той призна, че темпото и броят на турнирите, на които той взима участие, ще намалеят много скоро.Следователно той няма да може да играе с тази интензивност, с този голям брой турнири, както и толкова много пътувания за дълго време. Той обаче не се поколеба да признае, че може да играе тенис до 40-годишна възраст.

„Може би ще играя на 40, но тогава вероятно ще се съсредоточи само върху най-големите турнири и турнирите, които за мен означават най-много“, заключи той.В момента Новак Джокович притежава 17 титли от Големия шлем, две по-малко от Рафаел Надал и три по-малко от рекорда на Федерер от 20 „Мейджъра”. Нещо повече - той е на трето място в класацията за най-много седмици под №1 в продължение на 282 седмици. В списъка за всички времена Ноле се намира единствено зад Федерер (310 седмици) и Пит Сампрас (286 седмици).

Джокович се намираше във властна форма преди спирането на турнирите поради пандемията от коронавирус. Той е непобедим през сезон 2020 и се сдоби с цели три титли през годината - ATP Cup, Australian Open и Dubai Open. Сърбинът спечели и пет от последните седем шлема, като той със сигурност би се надявал, че Турът ще се възобнови скоро и ще успее да продължи по своите победни пътища.

Източник: Essentiallysports


Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Джокович: Вярвам, че мога да спечеля най-много титли от Големия шлем Марк Хаджижеков

Коментари

Следвайте ни в Facebook