Джокович за алкохола, медитацията и импровизираната купа на Уимбълдън

от в 15:41 на 10.07.2019
В
В интервю до списание ,,Вайс" Новак Джокович сподели как се отразява алкохолът върху него. Сърбинът рядко употребява такъв, тъй като е професионален спортист: ,,Не съм пил от години. Понякога го правих като атлет, който рядко пие, и, както знаете, само от едно питие не знаех къде се намирам...", сподели Джокович.



Той също така говори и за философията си относно живота: ,,Не медитирам, аз съм в покой, така да речем. Същото нещо е. Има термин в православието - издръжливост и тишина. Да, упражнявал съм медитация в рамките на около десет години. Медитация и миене на чинии. Медитация и гледане на небето и звездите. Медитация и баня, душ. Медитацията е всичко, което ще те доведе до душевно състояние, в което се намираш напълно в настоящето. Това се нарича ритуал.



Ние сме малко по-консервативни и всичко, което чуваме отвън го възприемаме някак резервирани или с грешна интерпретация. Ние сме хора, ние правим грешки и имаме ситуации, в които не си контролираме емоциите или не си контролираме реакциите. Ние се вбесяваме, чупим нещо и така нататък. Случи ми се на мен на корта. Чупил съм ракета.



Прекарвам по-малко време в бъдещето и повече в настоящето. Защото когато търсиш нещо, щастие, любов, чувство на принадлежност някъде, каквото и да е, ти държиш себе си в бъдещето и те обзема несигурност дали нещо ще се случи и какво трябва да направиш, за да се случи... Вярвам в силата на визуализацията. Представяш се, както аз съм се представял как ще спечеля Уимбълдън някой ден и си направих импрозивирана купа вкъщи, наистина е много силно нещо... Усещам, че нямам какво да търся, всичко, което търся, го притежавам в себе си."

Източник: Списание ,,Вайс"


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за алкохола, медитацията и импровизираната купа на Уимбълдън В

Коментари





Следвайте ни в Facebook