Джокович за допинг теста преди мача си с Нори: Това е срамно; никога не ми се е случвало

от в 10:34 на 25.11.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович изрази гнева си от това, че е бил тестван за допинг точно преди старта на мача си с Камерън Нори от Купа "Дейвис". Световният номер едно заяви, че подобно нещо не му се е случвало никога и определено няма желанието въпросната ситуация да се повтаря, ако съдим по неговото изказване:

"Не можех да повярвам, че взеха подобно решение. Никога не ми се е случвало нещо такова за 20-годишната ми кариера. Трябваше да дам допинг проба само час и половина преди да изляза на корта. Имам специална подготовка за мачовете си и подобно разсейване е последното нещо, от което се нуждая.

Не могат в такъв момента да дойдат, за да ми вземат кръв и урина. Мислите ми преминаха в коренно различна посока и наистина не виждам логика в такъв подход, но се надявам да не се стига до подобни решения за в бъдеще. Случилото се е срамно. Казаха ми, че основната причина за този тест е, че срещата ни с Нори ще завърши късно вечерта и искат да ни оставят повече време за почивка. Подкрепям изцяло да бъда тестван по 100 пъти, но не и точно преди мач" - сподели 24-кратният "мейджър" шампион.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович за допинг теста преди мача си с Нори: Това е срамно; никога не ми се е случвало Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook