Джокович за евентуалния сблъсък с Надал: Бях си пожелал този мач; очаквам познатото зрелище

от в 18:18 на 25.07.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович коментира възможността да се срещна във втория кръг на Олимпиадата със своя най-голям съперник, а именно Рафаел Надал. Поставеният под номер едно неотдавна призна, че му се иска да премери сили с Матадора още веднъж преди двамата да окачат ракетите, като вече стана ясно, че подобна възможност съществува, ако Джокович надвие двойковия специалист Матю Ебдън, а Рафа се справи с унгареца Мартон Фучович.

"Пожелах си този последен мач с Надал преди няколко месеца и ето, че сега има шанс да се случи. Със сигурност отново очаквам познатото тенис зрелище, както в старите времена, когато играехме за титлите на всички най-големи кортове по света. Развълнувам съм от тази перспектива да се срещнем отново, но на първо време трябва да спечеля мача си на старта и да дам всичко от себе си, за да стигна възможно най-далеч в турнира" - коментира "Джокера".

Впоследствие сърбинът коментира и очертаващото се приключване на ерата на Голямата четворка и също така говори за своето физическо състояние преди Игрите в Париж:

"Наясно съм, че цяла тенис ера ще си отиде с отказванията на Мъри след Олимпиадата и плановете на Рафа също да спре в най-скоро време. Мисля, че моята кариера също отива към своя край, но смятам, че има тенисисти, които са готови да носят тежестта на това да бъдат най-добрите в нашия спорт. В момента се чувствам по-готов спрямо Уимбълдън. В миналото съм имал множество възможности да спечеля олимпийското злато и е време най-после да се възползвам от поредния си шанс. Мотивиран съм от факта, че не съм фаворита на букмейкърите.

Олимпиадата винаги е била огромно предизвикателство за мен. Цялата ми подготовка беше съсредотечена точно върху силното представяне на този турнир. Мисля, че веднага ще се адаптирам към условията на Ролан Гарос, тъй като само преди 2 месеца играхме там" - завърши световният номер 2.

Източник: Punto De Break

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович за евентуалния сблъсък с Надал: Бях си пожелал този мач; очаквам познатото зрелище Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович | париж 2024 | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook